Årstiderne Arkitekter har i samarbejde med KPC og Bascon vundet totalentreprisekonkurrence om 72 nye ungdomsboliger for boligselskabet Fruehøjgaard på Kousgaards Plads i Herning.

KPC har i samarbejde med Årstiderne Arkitekter og Bascon vundet en totalentreprise på 72 boliger i Herning. Et boligprojekt der kan gå hen og blive det første DGNB-certificerede boligprojekt herhjemme.

Formålet med projektet er, at etablere nye attraktive ungdomsboliger, der kan være med til at fremme bylivet i Herning midtby og skabe et sammenhængende bygningsstruktur i karreen langs vejen Kousgaards Plads. De kommende beboere i det nye bygningskompleks på Kousgaards Plads skal sammenlægges med ungdomsboligerne på Nørregade 9, som en afdeling og deles om fællesfaciliteterne i Nørregade 9.

Boligselskabet Fruehøjgaard skal etablere 72 ungdomsboliger på den nuværende Nørregades Parkeringsplads i Herning. Bebyggelsen skal udføres på søjler således at færrest af de eksisterende kommunale parkeringspladser på terræn og beplantningen mellem parkeringsrækkerne berøres af det nye boligkompleks.

Projektet er tilmeldt pilotfasen for DGNB certificering for boliger og kan derfor blive det første DGNB certificerede boligbyggeri i Danmark.
Projektet skal stå færdigt sommeren 2015.

Dommerkomiteen har lagt stor vægt på få lejligheder der henvender sig til unge mennesker, på lejlighedernes fleksibilitet og indretningsmuligheder, på hvor velbelyste lejlighederne bliver og på hvor fleksibelt huset er for fremtidige ændringer i lejlighedsantal/type/størrelser. Det forslag der mest overbevisende har løst disse udfordringer er forslaget fra Årstiderne Arkitekter, KPC og Bascon, lød bedømmelsen fra dommerkomitéen.

Friis & Moltke, Arkitema, Aarhus arkitekterne og P+P arkitekter deltog også i udbudskonkurrencen.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Økonomistyring af bygge- og anlægsprojekter. Konferencen afholdes d. 29. januar 2014

NB! ByensEjendom afholder konferencen: 5. Årlige Campusbyggeri for 55 milliarder. Konferencen afholdes d. 25. februar 2014


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030