Er du på jagt efter et nyt kontorlokale til din virksomhed, vil dine muligheder blive stadig færre i 2020. I 2019 var der særligt i København og Aarhus stor rift om kontorlokalerne, og ejendomsbranchen forventer også i det kommende år en høj efterspørgsel. Står du og mangler et butikslokale, kan du til gengæld vælge og vrage.

Takket være en rekordhøj beskæftigelse var der også i 2019 stor rift om kontorlokalerne i København og Aarhus. Ifølge ejendomsbranchen vil der være færre ledige kontorlokaler i 2020. Branchen forventer, at både ejendomsværdier, udlejningsprocent og markedsleje stiger for kontorejendomme.

- Vi har været igennem i hvert fald 7 gode år med vækst i samfundet og voksende beskæftigelse, og det smitter stadig af på efterspørgslen på kontorlokaler, hvor det går godt, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 22. september 2020.

I sidste kvartal af 2019 steg kontorlejen med 0,8 procent. Efterspørgslen efter kontorlejemål er størst i de store byer, hvor også færrest kvm står tomme. Ifølge en undersøgelse fra Investment Property Forum (European Consensus Forecast), forventes markedslejen på kontor at være steget sammenlagt 1,8 procent i 2019 i København. Udviklingen foregår i et stabilt, men dog noget langsommere tempo sammenlignet med Nordens andre 3 hovedstæder: Stockholm, Oslo og Helsinki.

2019 tegnede sig ikke lige så lyst for udlejningen af butikslokaler, hvor det bliver stadigt sværere at afsætte lokalerne. I slutningen af året var tomgangen for butik oppe på 7,4 procent. Samtidig faldt lejen for butikslokaler med 3,7 procent i 2019. Det svarer til, at ejendomsinvestorerne får 800 millioner kr. mindre i leje for butikslokalerne. Den negative spiral ser ud til at fortsætte i 2020.

BUTIKS-udvikling i en ny tid. Konferencen afholdes d. 11. november 2020.

- Der er ikke meget, der tyder på, at butikkerne går en lysere tid i møde lige med det samme. En stigende nethandel kan være en del af forklaringen på, at der ikke længere er samme efterspørgsel på de fysiske butikker, siger Jannick Nytoft.

Butikslejen er faldet gennem de sidste 5 år og har dermed end ikke kunnet følge med inflationen.

Se webrapport for Markedsstatistikken - oversigt.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS