En ejendom i Bispensgade midt i Aalborg kan stå over for en udvidelse. Ejendommen er til salg fra konkursbo for 32 millioner kr.

Ejendommen på Bispensgade 3 i Aalborg er opført i 1917 og anvendes i dag til erhverv. Gennem en årrække husede den en Matas-butik, men i øjeblikket udlejes den til outletsalg.

By- og Landskabsudvalget besluttede i januar 2020, at bygningen kan nedrives, da ejendommen "ikke er teknisk forsvarligt at udnytte uden en totalrenovering". Med en ny startredegørelse er der nu udsigt til, at der sættes gang i udviklingen.

"En privat udvikler har fået udarbejdet et skitseprojekt som i udgangspunktet udfordrede flere af By og Landskabsforvaltningens anbefalinger til volumen og udformning. Efter flere drøftelser er der nu
opbakning til et skitseprojekt, der kan danne udgangspunkt for en lokalplanproces", fremgår det af startredegørelsen.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2020.

"Det anbefales at opføre en erhvervs- og boligejendom, hvor stueplan er forbeholdt butiksformål, 1. sal udnyttes til kontor eller butik og etagerne over udnyttes til beboelse. Anbefaling om anvendelsesforslag er i tråd med udviklers ønske til ejendommen", lyder det desuden i et notat fra Aalborg Kommune.

Ejendommen er til salg for 32 millioner kr. hos Nordicals fra konkursboet efter KKN Ejendomme ved Kurt Kejser Nielsen. Ifølge Tingbogen overtog hans ægtefælle Margrethe Sundtoft Nielsen ejendommen i 2005 for 34 millioner kr.

Ifølge Nordicals ligger ejendommen på en knap 600 kvm stor grund og omfatter 1.150 kvm fordelt på 2 etager. Dertil kommer en kælder på 150 kvm. I henhold til startredegørelsen er det dog planen at tilføje yderligere 1 etage.

By- og Landskabsudvalget godkendte den 7. januar 2021, at der kan sættes gang i lokalplanarbejdet med henblik på at få udviklet ejendommen.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter