Konkurrenceankenævnet har hjemvist en sag til fornyet behandling i Konkurrencerådet. Sagen handler om, hvorvidt Icopal Danmark, Nordic Waterproofing, Danske Tagpapfabrikanters Brancheforening og Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR) ulovligt har holdt konkurrenter ude af markedet gennem blandt andet branchestandarden ”TOR-anvisningerne”.

Konkurrenceankenævnet har hjemvist en sag til fornyet behandling og afgørelse ved Konkurrencerådet. Sagen handler om, hvorvidt Icopal Danmark, Nordic Waterproofing, Danske Tagpapproducenters Brancheforening og Tagpapbranchens oplysningsråd (TOR) har overtrådt konkurrenceloven ved at indgå en konkurrencebegrænsende aftale.

- Konkurrenceankenævnet har hjemvist sagen til fornyet behandling og afgørelse i Konkurrencerådet. Vi vil nu nærlæse kendelsen og overveje sagens videre forløb, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jacob Schaumburg-Müller.

NB! Vedvarende energi og optimering af byg og ejendom. Konferencen afholdes d. 5. marts 2019.

Konkurrenceankenævnet skriver i sin kendelse blandt andet: ”Konkurrenceankenævnet finder på denne baggrund, at Konkurrencerådets analyse af den økonomiske og retlige sammenhæng, der er begrænset til, hvad rådet anser for strengt nødvendigt for at fastslå, at der er tale om en aftale med et konkurrencebegrænsende formål, ikke er tilstrækkelig. Konkurrencerådet har således ikke med den fornødne sikkerhed godtgjort, at der foreligger en ”til formål”-overtrædelse.”

Sagen blev oprindeligt afgjort af Konkurrencerådet i maj 2017. Herefter ankede Icopal Danmark, Nordic Waterproofing, Danske Tagpapproducenters Brancheforening og TOR Konkurrencerådets afgørelse til Konkurrenceankenævnet. Det er denne ankesag, Konkurrenceankenævnet nu har afsagt kendelse i.

Læs Konkurrenceankenævnets kendelse her

Læs Konkurrencerådets afgørelse af 31. maj 2017


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS