Kokkedal Slot, som ejes af Mikael Goldschmidt Holding, har fået overdækket en 165 kvm store terrasse samt opført 2 teltpavilloner på hver 24 kvm. Man har dog ikke fået byggetilladelse eller søgt dispensation hos Fredningsnævnet, og dermed er der tale om ulovligt byggeri.

Den nye restaurant, der kan dækkes til 68 kuverter, er etableret ved en overdækning af en 165 kvm stor terrasse, men da Kokkedal Slot ikke har søgt byggetilladelse er den ulovlig. De 2 små pavilloner er ulovlige, da de står i et fredet område, og man ikke har søgt dispensation fra Fredningsnævnet. Det skriver Sjællandske.

- Det er klart, at hvis slottet vil have overdækning på terrassen, så skal de selvfølgelig også have en byggetilladelse. Jeg kunne forestille mig, at slottet har ikke har ansøgt, fordi de ikke selv opfatter det som et egentligt byggeri, men det er klart, at man selvfølgelig skal søge tilladelse til de ting, man agter at opføre, før man gør det, siger Peter Antonsen, der er formand for Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune, til avisen.

NB! Helsingør investerer 13 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 26. januar 2017.

På et udvalgsmøde torsdag den 25. august 2016 vedtog Miljø- og Planlægningsudvalget enstemmigt at anbefale over for Fredningsnævnet, at der meddeles dispensation til den overdækkede terrasse, mens man er mere lunkne over for de 2 pavilloner.

- Vi skal have snakket lidt med slottet om pavillonerne og have afklaret, om de er midlertidige. Hvis de er det, er reglerne, at de højst må stå i seks uger, ellers kræver det en byggetilladelse, og så skal slottet selvfølgelig også søge om en byggetilladelse til dem, siger Peter Antonsen.

NB! Planloven - ændringer og muligheder. Seminaret afholdes d. 14. december 2016.

Kokkedal Slot blev opført i 1746 som en lystejendom i hollandsk renæssancestil af Christian August lensgreve von Berckentin. Arkitekten var Johan Gottfried Rosenberg, som også tegnede ejerens rokokohjem i København, Odd Fellow Palæet, der oprindeligt hed det Berckentinske Palæ.

Det 4.600 kvm store slot med en tilhørende 27.500 kvm store grund åbnede som hotel i 2011 og blev overtaget af den nuværende ejer Mikael Goldschmidt i 2013. Han købte det for 85 millioner kr. af Kjær & Lassen, som havde overtaget hotellet i 2007.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032