Det var et enigt byråd, der den 22. maj 2018 godkendte at sende forslag til Kommuneplan 2017 i offentlig høring. Køge Kommuneplan 2017 er planen for udviklingen over de næste 12 år, og byrådet har besluttet, at den grundlæggende værdi er, "Kvalitet i Udviklingen".

Forslaget til Kommuneplanen tager udgangspunkt i den store forandring, Køge Kommune står midt i. Forandringen omfatter blandt andet mange nye byområder, et nyt universitetshospital, en ny station ved Køge Nord, flere nye infrastrukturprojekter. Kommunen er i løbet af de seneste 5 år vokset med 2.600 indbyggere.

- Køge Kommune er i heftig udvikling, og vi ønsker at det skal være en udvikling med særlig fokus på kvalitet. Byrådet har derfor valgt at fokusere på den særlige identitet og styrke, der gør Køge Kommune speciel og eftertragtet, og som vi skal holde fast i - også når det går rigtig stærkt med udviklingen. Med dette Forslag til Kommuneplan 2017 for Køge Kommune ser jeg frem til at høre alle de meninger og kommentarer, der helt sikkert vil komme i den høringsperiode, vi nu har indledt, siger borgmester Marie Stærke.

NB! Ringsted investerer 12 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 4. oktober 2018.

Samtidig fokuserer byrådet på udvikling af den grønne struktur, sikring af kulturarv, udvikling af detailhandelen, levende bymidter og en generel bæredygtig udvikling, herunder indarbejdelse af klimatilpasningsplan og nye udlæg til interesseområder for opstilling af nye vindmøller.

Forslaget til Kommuneplan sendes i offentlig høring i perioden fra den 21. juni til den 21. september 2018.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter