ATP Ejendomme har netop indgået aftale med Ordnung Office Hotel, og til efteråret åbner et kontorhotel i bygningen, der under 2. Verdenskrig var hovedkvarter for Gestapo.

Efter først 50 år som domicil for Dansk Shell og siden 20 år som domicil for Poul Schmith Kammeradvokaten, gøres Shellhuset nu klar til at møde fremtidens krav til fleksible og bæredygtige kvm.

Kunden er Ordnung Office Hotel, og Shellhuset bliver kædens 13. og hidtil største kontorhotel, oplyser ATP, som i 2000 købte ejendomme for 180 millioner kr.

- Vi tænker langsigtet og selektivt i forhold til vores ejendomme, og samtidig ser vi et marked, der i stigende grad efterspørger fleksibilitet og services. Derfor er vi glade for, at det er lykkedes at udbrede vores i forvejen gode samarbejde med ordnung til Shellhuset, da de bidrager med den helt rigtige løsning, der fuldt ud matcher efterspørgslen i markedet samt kvaliteten og beliggenheden af ejendommen, siger iinvesteringsdirektør i ATP Ejendomme, André Scharf.

Udvikling af nedslidte ejendomme og konvertering til nye formål. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

Åbningen forventes ifølge administrerende direktør i ordnung, Hauke Haas at blive "new normal" for kontorhoteller i Danmark.

- Hvis man skal følge med trenden og den stigende efterspørgsel, vi får fra virksomheder med 100-200 medarbejdere, som foretrækker et serviceret koncept fremfor administrationen ved en konventionel domicilejendom, så kræver det en ejendom af en vis størrelse, siger han.

Trends: Luksus, servicerede boliger, bofællesskaber, senior og share boliger. Konferencen afholdes den 31. august 2022.

- For os er Shellhuset en strategisk veldisponeret beslutning. På det danske marked er det første – men bestemt ikke sidste – gang, at en ejendom af denne størrelse bliver konverteret til kontorhotel, uddyber han.

Inden åbningen den 1. november 2022 kan finde sted, skal de knap 9.000 kvm omdannes med respekt for ejendommens arkitektoniske oprindelse i 1950’ernes modernistiske æstetik. Ejendommen opgraderes med blandt andet fælles mødefaciliteter og serviceret reception, café og loungeområder. Vilhelm Lauritzen Arkitekter står for designet.

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

Desuden tages der hensyn til klimaet – og indeklimaet. For det kræver ekstra omtanke at bringe ældre ejendomme på omgangshøjde med nutidens og fremtidens krav til bæredygtighed. Derfor får Shellhuset samtidig en opgradering af ejendommens klimaskærm, ventilation og tekniske installationer.

Shellhuset bliver ATP Ejendommes anden ejendom med ordnung som kunde, idet kæden også driver kontorhotel fra ejendommen Bredgade 6.

Ejendommen blev under besættelsen konfiskeret af og anvendt som dansk hovedkvarter for Gestapo. Ejendommen var derfor udsat for et bombeangreb udført af det britiske Royal Air Force den 21. marts 1945.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri