Et første, lille klimaskridt i den rigtige retning. På samtlige Bonavas byggepladser i hovedstadsområdet er der siden nytår brugt grøn strøm, når håndværkerne arbejder. Et simpelt greb, der skærer op mod 2 procent af den svenske boligudviklers klimabelastning herhjemme.

Bonava har skrevet kontrakt med energiselskabet Ørsted om at levere strøm baseret på vedvarende energi til alle Bonavas byggepladser rundt om i hovedstadsområdet.

 - Et fald på lidt under 2 procent – svarende til klimabelastningen fra et par hundrede boliger – er måske ikke meget i den store sammenhæng, men det var en af de lavt hængende frugter, viser vores analyser. Så det var bare med at komme i gang. Vi vil i den kommende tid tage andre, langt større klimagreb. Vi lover og forpligter os – som de første i branchen – på, at vi halverer vores klimabelastning, siger Kristina Olsen, administrerende direktør for Bonava.

Inden 2030 vil Bonava halvere drivhusgas-belastningen fra de boliger, virksomheden bygger i Danmark, Norden, Tyskland, Baltikum og Rusland. Det mål skal nås ved at kigge bredt på blandt andet byggematerialernes klimapåvirkning, boligernes energiforbrug og arbejdet på selve byggepladsen.

Energirenovering af ejendomme: Krav, udførelse, besparelser, leje-regulering. Kursus afholdes d. 24. november 2020.

Overgangen til den grønne strøm er det første, konkrete klimainitiativ blandt mange inden for overskuelig fremtid. Den grønne tråd vil være, at Bonava de næste 10 år ændrer arbejdsmetoder, materialeanvendelse og samarbejdsrelationer i en mere bæredygtig retning. Og at virksomheden gør det baseret på data og viden om, hvordan Bonava direkte og indirekte belaster klimaet.

Forud er gået 2 års kortlægning af, hvor og hvordan Bonava på koncernplan påvirker klimaet; en kortlægning, der er sket med ekstern hjælp. Eksperter fra Carbon Trust og et revisionsfirma har sikret, at det er sket efter internationalt anerkendte metoder.

Bonava ønsker at blive del af et forpligtende, globalt virksomhedssamarbejde mellem blandt andet FN og foreløbig 741 virksomheder på verdensplan, deriblandt Arla Foods, Maersk, Vestas og PensionDanmark, der arbejder med såkaldte Science Based Targets.

Det viser kortlægningen af Bonavas samlede klima-aftryk i alle 8 lande:


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS