Entasis og Kornerup stod bag den første store tilbygning til den ikoniske Kildeksovhallen, men nu er de 19.740 kvm blevet for små. 

Gentofte Kommune forventer at skulle opføre bladnt andet et nyt 25-meters bassin ved den eksisterende svømmehal i Kildeskovshallen.

Kommunen ønsker at indgå kontrakt vedrørende bygherrerådgivning i forbindelse med opgaven.

Arbejdet med byggeprogrammet skal udføres i samarbejde med Entasis arkitekter, der fungerer som kommunens særlige konsulent i dialogen med Kulturarvsstyrelsen.

I forbindelse med projektet skal der gennemføres grundige tekniske forundersøgelser af jordbundsforhold, miljøforhold og grundvandsforhold samt udarbejdes et byggeprogram der definerer brugerkrav, tekniske krav, myndigheds- og fredningsforhold og lokalplangrundlag.

Desuden skal bygherrerådgiveren understøtte dialog med brugere, samt understøtte det arbejde, der skal foregå i et opgaveudvalg vedr. den nye svømmehal mv.

Bygherrerådgiver skal bistå med udarbejdelse af et byggeprogram/dispositionsforslag, der kan danne udgangspunkt for lokalplan og Kommunalbestyrelsen godkendelse af projektet og efterfølgende udbud. 

Baggrund

Kildeskovshallen er tegnet af Karen og Ebbe Clemmensen og blev opført i etaper i 1966-1969 og 1970-1972. 

Kildeskovshallen blev fredet i november 1999.

For at kunne leve op til den stigende efterspørgsel blev der i 2000 udskrevet en arkitektkonkurrence, som tegnestuen Entasis vandt. Fra marts 2001 til september 2002 opførtes det nye svømmeanlæg på 1.740 kvm med 50 meter bane og varmtvandsbassin af entreprenørfirmaet Einar Kornerup, i samarbejde med Kulturarvstyrelsen og Ebbe Clemmensen. 

Hele byggeriet er på 19.740 kvm og rummer 5 svømmebassiner, 2 idrætshaller, 4 idrætssale, gymnastiksal, samt diverse møde- og klublokaler. Herudover forefindes et cafeteria, et fitnesscenter og en fysioterapi.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder