De 3 nuværende ejere købte for 10 år siden herregården på tvangsauktion for 13,4 millioner kr., og nu har de sat den til salg for 19 millioner kr.

Den historiske herregård Lønborggaard er ifølge JyskeVestkysten sat til salg for 19 millioner kr. De nuværende 3 ejere, Jens og Søren Rasmussen samt Jacob Grønlund fra Hobro, købte Lønborggaard på tvangsauktion til en pris på 13,4 millioner kr.

Vibeke og Eigil Lynge købte ifølge Konsulenthuset Ravnsminde ejendommen i februar 2004 og renoverede hovedbygningen og derefter forvalterboligen. Ægteparret søgte samtidigt amt og kommune om tilladelse til at omdanne avlsbygninger på herregården fra landbrug til oplevelsescenter. De fik tilladelsen, og arbejdet stod færdigt i sommeren 2007. Finanskrisen indhentede dog projektet, så Lønborggård røg på tvangsauktion i sommeren 2009, hvor de nuværende ejere ovetog ejendommen.

Siden da har de investeret i blandt andet solceller på taget og biobrændselsfyr og dermed reduceret omkostningerne til opvarming fra 1,2 millioner kr. årligt til med et oliefyr til i dag 300.000 kr. årligt.

- Nu er Lønborggaard klar til at blive løftet op på et nyt niveau. Der er stadig store udviklingsmuligheder på stedet, men på distance synes vi ikke at det er nemt af løfte den opgave yderligere. Det, vi kan forestille os, er en ejer, der bor på Lønborggaard, og som kan løfte den op på et nyt niveau, forklarer Jacob Grønlund til JyskeVestkysten.

NB! Esbjerg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 20. november 2019.

Herregårdens feriecenterdel, der har plads til 45 gæster, er udlejet 60-70 procent af året, og der er faste indtægter fra restauranten og de lejere, der bor der.

Selskabet bag kom ud af regnskabsåret 2017/18 med et resultat på 122.000 kr. før skat, hvilket betegnes som mindre tilfredsstillende. Driftsresultatet udgjorde 415.000 kr., mens der var finansielle omkostninger for 293.000 kr. samt af- og nedskrivninger 312.000 kr.

Hovedbygningen på Lønborggaard omfatter 385 kvm fordelt på 2 plan, som rummer 12 værelser, 2 badeværelser og eget køkken. Huset er et murstenshus og har et tegltag. Grundens areal er på 120.600 kvm, og den offentlige ejendomsvurdering er sat til 14,9 millioner kr. i 2018.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder