Arkitekt Otto Krarup Hansen har på vegne af Karin & Svend Kindt-Larsen søgt om tilladelse til at nedrive en eksisterende villa på Strandvejen 340B i Espergærde for at erstatte den med et galleri og en butik i stueplan på 175 kvm samt 3 boliger, på henholdsvis 90 kvm, 132 kvm og 138 kvm i stue og 1.sal over galleriet/butikken. Nu er tilladelsen i hus.

Helsingør kommune modtog den 18. april 2017 en ansøgning om at etablere blandet bolig og erhverv på Strandvejen 340B. En tidligere principiel ansøgning blev behandlet i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget på et møde den 7. februar 2017, og her besluttede et flertal af udvalget, at nedlægge et § 14 forbud efter Planloven med henblik på, at der udarbejdes en ny lokalplan for området.

På et byrådsmøde den 27. februar 2017 blev det dog besluttet ikke at nedlægge § 14 forbud på den omhandlende ejendom. For ejendommen gælder derfor, at den er omfattet af retningslinjerne i kommuneplanen, og ikke er omfattet af nogen lokalplan. Nu har ansøgerne så fået tilladelse til at nedrive den eksisterende villa på den 1.176 kvm store grund for at erstatte den med et galleri og en butik i stueplan, samt 3 boliger med et samlet areal på 535 kvm svarende til en bebyggelsesprocent på 45.

NB! Planloven – løsninger og kommende regelændringer. Kurset afholdes d. 3. oktober 2017.

Det ærgrer det socialdemokratiske medlem af Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget Peter Poulsen, at der ikke udarbejdes en lokalplan for byggeriet.

- Hvis man læser alle de indsigelser, der er kommet mod det byggeri, som man skal tage stilling til her, så synes jeg, at det havde givet rigtig god mening, hvis vi tilbage i februar måned havde besluttet os for at lave en samlet lokalplan hele området derude, sagde han.

- Nu har vi at gøre med en gammel villa, som oprindeligt er på 225 kvm, som man nu ønsker at lave om til en næsten dobbelt så stor villa indeholdende galleri og 3 lejligheder. Det er meget massivt, sagde han videre.

NB! Den nye planlov og butikker. Kurset afholdes d. 8. november 2017.

I den gældende kommuneplan ligger ejendommen i et rammeområde med primær anvendelse til boligformål og en bebyggelsesprocent på 30 procent, men med beslutniningen i byrådet er det bygningsreglementets bestemmelser, som regulerer byggeriet. Reglementet angiver, at et blandet byggeri af denne karakter må have en bebyggelsesprocent på op til 45 procent.

Der er ingen dispensationer, idet afstands- og højdebestemmelser til skel overholdes. Ejendommen ligger i Kirkebeskyttelseszonen, men byggeriet overstiger ikke en højde af 8,5 meter, så en dispensation fra kirkebeskyttelseszonen er ikke nødvendig. Der er en vejbyggelinje 12 meter fra vejmidte, som respekteres.



Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS