2 italienske entreprenørkonsortier er prækvalificeret til at give et bud på, hvordan fremtidens akuthospital på Bispebjerg skal opføres. I starten af 2020 afgøres det, hvem der løber med den 1,5 milliarder kr. store kontrakt.

Fremtidens hospital på Bispebjerg skal enten bygges af entreprenørkonsortiet RdE/Pessina eller Salini Impregilo/Pizzarotti. Disse 2 joint ventures er blevet udpeget af Region Hovedstaden til at afgive bud på, hvordan byggeriet af det 77.500 kvm store Akuthus i Nyt Hospital Bispebjerg skal forløbe.

Kontrakten til en værdi af 1,5 milliarder kr. underskrives i starten af 2020, og her afgøres det, hvem der skal bygge nye, unikke rammer for fremtidens patientbehandling på det historiske hospital.

- Det er nogle rigtig stærke og erfarne spillere, der har budt ind på opgaven, så vi er tilfredse med udfaldet af prækvalifikationen. Nu går vi ind i en tilbuds- og forhandlingsfase, hvor vi skal i tæt dialog med firmaerne, så vi til slut kan stå med den helt rette partner, siger projektchef Lene Stevnhoved, Nyt Hospital Bispebjerg.

Kendt på det danske marked
Salini Impregilo er Italiens største entreprenørvirksomhed, som er mest kendt herhjemme fra Metrobyggeriet. Konsortiepartneren Pizzarotti er et andet stort entreprenørfirma. På rådgivningssiden peger holdet på EKJ Rådgivende Ingeniører sammen med arkitekt- og ingeniørfirmaet Politecnica, som også er underrådgiver på det nye Universitetshospital i Køge.

NB! København: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. september 2019.

Rizzani de Eccher er totalentreprenør på projektet Fjordforbindelsen, der blandt andet omfatter en ny bro over Roskilde Fjord, og firmaet er også med i opløbet om at bygge Nyt Hospital Nordsjælland. Firmaet har dannet joint venture med den mindre italienske entreprenør Pessina. Underrådgiverne er den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

Opgraderede rammer
De 2 bydende konsortier vil omkring årsskiftet være reduceret til én vinder af opgaven, og byggeriet forventes at gå i gang i 2020.

- På Bispebjerg Hospital, ligesom i resten af regionen, bygger vi nye, opgraderede rammer for patientbehandlingen. Jeg har fulgt projektet i mange år, og jeg er glad for, at vi snart kan begynde at se et flot hospitalsbyggeri vokse frem på det smukke, historiske område, siger Lars Gaardhøj (S), der er medlem af regionsrådet og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe.

Akuthuset på Bispebjerg er en udvidelse af det eksisterende hospital, og omdrejningspunktet for det nye byggeri er en ny fælles akutmodtagelse. Den skal medvirke til, at man i fremtiden vil opleve, at der er én indgang til hospitalet, at speciallægerne rykker tættere på akutbehandlingen, og at patienterne får et mere sammenhængende behandlingsforløb.

Det nye hospital forventes at kunne åbne dørene for patienter i 2023.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS