En række store danske virksomheder går sammen om at bygge en brintfabrik på Avedøre Holme. Fabrikken skal levere bæredygtige brændstoffer til brug i busser, lastbiler, skibe og fly.

Ørsted, Mærsk, DSV, SAS, DFDS og Københavns Lufthavn vil sammen bygge en brintfabrik med et såkaldt elektrolysatoranlæg, der årligt vil kunne levere mere end 250.000 ton bæredygtige brændstoffer til brug i busser, lastbiler, skibe og fly. Det skriver Berlingske.

- Det er en sjælden begivenhed, at danske virksomheder finder sammen i et så stort konsortium som det her. Det er udtryk for, at der er en stor opgave, som skal løses, og det vil kræve betydelige mængder af kapital og innovation, siger Henrik Poulsen, topchef i Ørsted, til avisen.

Fabrikken skal efter planen stå klar i 2030. Projektet vil for eksempel potentielt kunne erstatte 30 pct. de fossile brændstoffer, der bruges i Københavns Lufthavn, skriver Berlingske.

COWI og Boston Consulting Group fungerer som partnere for projektet, der støttes af Københavns Kommune.

Projektet vil ifølge Henrik Poulsen koste adskillige milliarder, men han vil endnu ikke give et præcist bud på, hvor meget der skal investeres i fabrikken, og hvem der kommer til at skyde penge ind. Et lignende projekt i Australien er prissat til 12 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens