Invesco Real Estate har af FB Gruppen købt en boligejendom på 6.000 kvm i Valby i København. Det er Invescos anden erhvervelse i området og følger efter købet af 191 lejligheder af FB Gruppen i oktober 2019.

FB Gruppen omdanner i disse år Grønttorvet i Valby til et nt boligområde, der vil rumme 2.700 boliger i 2021.  Sammen med sin danske partner, Rubik Properties, har Invesco Real Estate købt 6.000 kvm boliger i byudviklingsområdet. Prisen er ikke offentliggjort.

Grønttorvet 16 (Røllike Hus) er et nybyggeri med 65 boliger og er Invescos anden investering på Grønttorvet i Valby. Ejendommen vil være færdigbygget som et af de sidste projekter i området. I oktober 2019 offentliggjorde Invesco sit køb af Grønttorvet 8 (Primula Hus) med 191 lejligheder. Ved udgangen af 2019 erhvervede Invesco en anden boligejendom på Islands Brygge i det centrale København.

- Det danske boligmarked er stadigvæk ret nyt for os, men vores 3. investering på bare 10 måneder er et bevis på vores engagement i både markedet og sektoren. Baseret på vores omfattende viden om markedet og vores positive forventninger til det europæiske boligmarked ønsker vi at udvide vores langsigtede engagement på boligmarkedet i hele Europa, forklarer John German, der er direktør for Residential Investments i Invesco.

Når Grønttorvets omdannelse er færdig, vil området omfatte en central park på 23.000 kvm med underjordisk parkeringsanlæg, fælles taghaver og gårdanlæg ved husene, børnehave og skole og plejeboliger for ældre. Bæredygtighed sikres med eksempelvis solceller og sedumtage samt udbredt genbrug af byggematerialer.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 21. januar 2021.

- I denne tid, hvor Covid-19 har haft så stor negativ indvirkning på ejendomsmarkedet i mange lande, er vi stolte over, at vores projekt også i et internationalt perspektiv kan tiltrække udenlandske investorers interesse, siger administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen.

- Det glæder ekstra meget, når investorer som Invesco vender tilbage for at indgå aftaler med os om nye projekter. Det har været et lige så positivt og konstruktivt forløb om dette andet udviklingsprojekt med 65 boliger i Røllike Hus som det første, vi indgik aftale om i efteråret med 191 boliger i Primula Hus. Med en stabil investorkreds på Grønttorvet signalerer vi tryghed for beboerne, hvilket også er en kerneværdi for FB Gruppen, understreger Hans-Bo Hyldig.

- Vi er stolte over at have faciliteret endnu et off market-salg mellem Invesco og FB Gruppen, og vi ser frem til at følge den positive udvikling af Grønttorvet 8 og 16 og resten af projekterne på Grønttorvet, tilføjer Jacob Smergel-Krog, administrerende direktør i RUBIK Properties.

Siden 2003 har FB Gruppen i en række byer i hovedstadsområdet udviklet og bygget flere end 4.500 indflytningsklare boliger. Koncernen afleverede i 2019 i alt 1.053 boligenheder, hvilket er rekordstort antal i FB Gruppens historie. I 2020 forventes afleveret godt 700 boliger. FB Gruppen omsatte i 2019 for knap 2,1 milliarder kr. og opnåede et nettoresultat på 399 milioner kr.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens