Rambøll får global pris for at være ”et fyrtårn i ingeniørbranchen” og bruge GIS (geografisk informationssystem) til blandt andet at kortlægge Californiens grundvand og hvilke dele af København og New York, der er mest udsatte for oversvømmelser.

Det er det verdensomspændende amerikanske firma Esri, som står bag GIS-systemet, der uddeler den prestigefulde, internationale Esri Special Achievement in GIS Award til Rambøll for sit arbejde med brug af GIS i digitale løsninger, fremstilling af geografiske kort og analyser af geografisk information. Rambøll modtager prisen i konkurrence med 100.000 virksomheder globalt, og det er kun syvende gang, at en dansk virksomhed modtager prisen.

- Vi har implementeret Esris GIS platform globalt i organisationen på tværs af 35 lande, så alle vores medarbejdere i dag har adgang til GIS platformen. Esris pris er en stor anerkendelse af vores indsats for at standardisere den måde, vi arbejder med GIS i hele organisationen og sammen med vores kunder. I dag bruger flere end 1.000 medarbejdere i Rambøll den samme Esri GIS platform, siger Bo Grave, innovations- og digitaliseringsdirektør i Rambøll i Danmark.

NB! Rådgivers honorering og erstatningsansvar. Kurset afholdes d. 24. august 2017.

Søren Ellegaard, adm. direktør i Geoinfo, den danske distributør af software fra Esri, er meget tilfreds med, at netop Rambøll fik en pris i år.

- Rambøll er et fyrtårn i ingeniørbranchen og fortjener, om nogen dette års SAG Award. Ikke alene har Rambøll formået at udnytte store dele af ArcGIS-platformen. De har også været loyale talsmænd i GIS- og ingeniørkredse, hvor de har været gæstetalere på flere arrangementer, herunder de største danske GIS-konferencer. Rambøll har været i tæt dialog med Geoinfo i Danmark og Esri i USA, for at dele deres erfaringer og videreudvikle web-GIS-forretningsmodellerne til store ingeniørvirksomheder yderligere, siger han.

NB! Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes d. 30. august 2017.

- Vores verden står overfor mange udfordringer i forbindelse med ekspanderende befolkninger, naturtab, miljøforurening og fortsat befolkningstilvækst i byerne. Skal vi imødegå disse udfordringer kræver det bedre planlægning og effektivisering. At Rambøll har påtaget sig denne udfordring som rådgivende ingeniører, ikke kun i Danmark, men på globalt plan, kan kun gøre én stolt. Rambøll deler Esris og vores vision om, at GIS kan være en del af løsningen på at skabe en bedre fremtid, siger Søren Ellegaard videre.

Esris Special Achievement in GIS Award blev overrakt til Rambøll på Esris årlige konference med 16.000 deltagere i San Diego den 12. juli 2017.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning