Innovater og NREP har i 2 transaktioner solgt det store udviklingsprojekt på den gamle fragtmandcentral i Aarhus.

Efter en lang udviklingsproces er der igen liv på den gamle fragtmandscentral i Aarhus-forstaden Åbyhøj. Den 1. juni 2017 flyttede de første beboere ind i de 102 nyopførte lejligheder, og Netto-forretningen i bunden af blokken åbnede dørene den 13. juni 2017.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 28. september 2017.

Den gamle fragtmandscentral – som er navngivet ÅBYEN – har været genstand for mange artikler og omfattende arbejde med lokalplaner gennem de seneste år. Området omkring Åbyen bliver en helt ny bydel, hvor de mange blokke og lejlighedstyper skal sikre et spændende liv og mere variation i området. Byggeriet af hele den 1. etape er igangsat, og blokkene bliver færdige lidt efter lidt. Samtidig er planerne for den sidste del af Fragtmandscentralen også ved at falde på plads.

For 4 år siden indgik Innovater og NREP et samarbejde omkring udvikling af 21.500 kvm bolig og butiksareal med i alt 266 lejligheder. Efter færdiggørelsen af 1. etape er nu både første og sidste del af projektet solgt i den hidtil største transaktion, Innovater har deltaget i.

NB! Jylland: Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 7. september 2017.

- Det er ingen hemmelighed at planarbejdet for Åbyen tog længere tid end oprindeligt forventet. Innovater har haft et stort, men spændende arbejde med at få alle enderne til at nå sammen. Vort samarbejde med NREP har gjort det muligt for os at udvikle, bygge og nu sælge efter færdiggørelse. Det er sket i en tid med stigende priser i Aarhus, og derfor er det meget tilfredsstillende, at vi har fået lov at være med hele vejen i værdiskabelsen. Det er efterhånden mange år siden, vi startede på denne sag, og derfor er det også en stor glæde at kunne være de første, der afslutter et projekt i området. Transaktionen er et meget godt eksempel på, hvad Innovater kan. Vi har stadig mange og gode opgaver for detailkæderne, men ofte bliver det til kombinationsprojekter, hvor detailhandlen kombineres med blandt andet boliger, siger direktør Morten Lykke fra Innovater.

Køberne af de 2 projekter er CORE Property Management, der har købt de første 102 lejligheder ovenpå dagligvarebutikken, samt Catella Wohnen Europa, der har erhvervet de sidste 164 lejligheder fordelt i 4 længehuse.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 31. oktober 2017.

- Vi har set et stort potentiale i Åbyen og værdsætter muligheden for at være blandt spydspidserne i udviklingen af den nye bydel sammen med Innovater. Nu, hvor projektudviklingen er gennemført, er det naturligt for os at overdrage stafetten til mere langsigtede investorer. I den forbindelse er vi glade for at have kunnet tiltrække både dansk og udenlandsk institutionel kapital, hvilket vi anser for en blåstempling af projektet og dets kvaliteter. Vi er overbeviste om, at det vil blive en god investering for de to købere, da boligerne kun vil blive mere attraktive, når området er modnet yderligere til en ny og fuldt etableret bydel i Aarhus, siger Jakob Flymer, Investment Manager i NREP.

Transaktionen er gennemført ved hjælp af Sadolin & Albæk og Advokatfirmaet Plesner.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter