Status for 1. halvår 2021 viser vækst i både omsætning og driftsindtjening hos HusCompagniet til trods for et marked præget af stigende materialepriser og pressede forsyningskæder.

Når HusCompagniet i dag gør status på de første 6 måneder af 2021, er det med vækst i både omsætning og indtjening. Omsætningen er i forhold til samme periode i 2020 steget med 21 procent til godt 2,04 milliarder kr., mens driftsindtjeningen (EBITDA) er forbedret med 41 procent og lander på 175 millioner kr. Det samlede driftsresultat (EBIT) lyder på 152 millioner kr. mod 82 millioner kr. i samme periode sidste år.

- Det er tilmed sket i en periode, hvor markedet generelt har været udfordret af pressede forsyningskæder, materialemangel og deraf stigende materialepriser. Vores fleksible forretningsmodel viser igen sit værd, fordi vi er i stand til at tilpasse os markedet hurtigt og fortsat kan vise gode resultater, også i et udfordrende marked. Derfor er det også lykkedes at forbedre vores marginer og fastholde markedsandelen på enfamiliehuse i Danmark, mens vi har stigende markedsandele i både rækkehussegmentet og i Sverige, forklarer Martin Ravn-Nielsen, der er administrerende direktør i HusCompagniet.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

HusCompagniets salg steg 58 procent til i alt 1.347 nye huse i 1. halvår 2021. Især den svenske forretning oplevede høj salgsvækst i 2. kvartal.

- Vores ordrebog, er ved udgangen af dette halvår vokset med 51 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Trods den øgede aktivitet i et presset marked forlænger det ikke tiden, der går fra byggetilladelsen er på plads, til kunderne får nøglerne i hånden. Dermed lever vi stadig op til vores vigtige målsætning om at levere 98 procent af vores huse til tiden og til aftalt pris, lyder det fra Martin Ravn-Nielsen.

Dog betyder den øgede aktivitet, at den samlede leveringstid er præget af længere behandlingstid på byggetilladelser, mens væksten i Sverige også betyder lidt længere leveringstid.

HusCompagniets stærke resultat betyder også at selskabet forbedrer likviditeten yderligere.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

- HusCompagniets asset-light struktur og stærke kapitalisering, betød at vi på baggrund af årsresultatet for 2020 kunne dele 60 millioner kr. (3 kr. per aktie) med vores aktionærer i form af udbytte. Vores fortsat faldende gældsgearing betyder, at vi vil vurdere mulighederne for yderligere udlodning til aktionærerne i form af aktietilbagekøbsprogram og/eller dividende, lyder det fra Mads Dehlsen Winther, der er finansdirektør i HusCompagniet.

HusCompagniet forventer i 2021 en omsætning på 4,1-4,25 milliarder kr., EBITA før særlige poster på 360-370 millioner kr. og en indtjening (EBIT) på 335-345 millioner kr.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS