Der er planer om et nyt rådhus i Hørsholm, fordi det nuværende rådhus er for stort, for dyrt at drive og fordi det inden for få år kræver ekstraordinær vedligeholdelse for adskillige millioner kr. Kommunen overvejer derfor at sætte det 100 gamle rådhus til salg.

Som led i Hørsholm Kommunes strategi ”Velfærd frem for mursten” skal der derfor arbejdes videre med etablering af et nyt rådhus. Ifølge SN.dk overvejer kommunen derfor at sætte det gamle rådhus på Rungstedvej til salg. Også en ejendom på Gutfeldtsvej 3 skal sættes til salg.

NB! Lyngby: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. maj 2019.

- Som det er besluttet i delaftalen, har vi bedt administrationen om at undersøge mulighederne for salg af det gamle rådhus og Gutfeldtsvej 3, men vi sælger intet, før vi har fundet nye placeringer til alle aktiviteter og brugere. Der er ingen, som bliver husvilde, og det er vigtigt for os, at processen foregår på en ansvarlig og ordentlig måde, siger Nadja Maria Hageskov, formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget, ifølge SN.dk.

Rådhuset fra 1918 har høj bevaringsværdi, og politikerne ønsker, at bygningen skal bevares. Hørsholm Musikskole samt Frivilligcentret holder i dag til i det gamle rådhus. I begyndelsen af 1990erne flyttede den kommunale administration ifølge Museumsforeningen i nye lokaler på den lukkede Kokkedalsskolen, da rådhuset på Rungstedvej ikke længere var stort nok. Indtil 2008 holdt Kommunalbestyrelsen dog fortsat sine møder på det gamle rådhus, indtil denne aktivitet også blev ført til Ådalsparkvej.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS