Horses Kommune tager vækst-førertrøjen i Region Midtjylland, hvor den forventede befolkningstilvækst stikker Aarhus' og cementerer området på investorernes radar.

Horsens Kommune får brug for næsten 3.000 nye boliger de næste 5 år, hvor den procentuelle befolkningstilvækst bliver den højeste i regionen. Rådgivningsvirksomheden Exometric offentliggjorde på konferencen Byg i Horsens i går rapportens hovedkonklusioner.

- Der er kommet mange nye horsensianere de sidste år, og de næste 5 år tager kommunen altså førstepladsen i regionen, når det kommer til befolkningstilvækst, siger Jesper Wagner, der er partner i Exometric.

- Det betyder, at boligpriserne og salget vil stige og liggetiderne falde. Samtidig ser vi, at tilflytterne er villige til at betale væsentlig mere for nye boliger i Horsens end de priser, der handles til lige nu. Samlet set gør det Horsens til et meget interessant investeringsområde, uddyber han.
 
Gennem de seneste 10 år har kommunen samlet haft en befolkningstilvækst på 9.500 indbyggere. Det skyldes både fødselsoverskud samt positiv nettotilflytning og -indvandring. Der bor nu knap 90.000 i kommunen, hvoraf 58.650 bor i selve Horsens By.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

AP Ejendomme er et af de selskaber, der gennem en lang periode har investeret i Horsens.

- Den gode beliggenhed og befolkningstilvæksten gør helt klart Horsens til et oplagt investeringsområde, men byens levende kulturmiljø og fokus på at styrke både erhvervsliv og uddannelse er også vigtigt for os, når vi investerer, siger Peter Olsson, direktør for AP Ejendomme.

Børnetallet boomer i Horsens
Borgmester Peter Sørensen lægger vægt på, at Horsens er en kommune for alle, og nye boliger skal ramme hele spektret med alt fra lejligheder og rækkehuse til almene boliger, plejehjem, byhuse og boliger i naturområder.

- Vi vil blive ved at bygge mange forskellige typer hjem, så vi sikrer den gode hverdag for alle horsensianere. Samtidig mærker vi, at især børnefamilier slår rødder her. Danmarks Statistik har netop offentliggjort, at vi er den kommune uden for hovedstadsområdet, der har haft den største stigning af børn under 10 år, og der er ikke noget, der tyder på, at den udvikling stopper, fastslår Peter Sørensen.

Tilflytterne til Horsens Kommune kommer især fra Aarhus og de østjyske kommuner.  Det forventes, at 5.297 nye borgere flytter til Horsens Kommune i løbet af de næste 5 år - det gør kommunen til den procentuelt hurtigst voksende i Region Midtjylland.  Exometric vurderer, at især efterspørgslen på lejligheder og rækkehuse kommer til at stige.
   
Tilflytterne i Horsens er købestærke og vil gerne investere næsten 26.000 kr. per kvm for ejerlejligheder og over 25.000 kr. per kvm for ejervillaer og -rækkehuse. Horsens' popularitet gør området resistent mod eventuelle kriser, lyder det fra Exometric.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS