Holstebro Kommune sætter byggegrunde til salg på "Slagteriet" midt i Holstebro. Entreprenører, arkitekter eller boliginvestorer kan frem til den 20. september 2017 byde på omkring 23.000 kvm storparceller og karreer til lejligheder, studieboliger, byhuse, butikker og byerhverv.

Den tidligere slagterigrund i Holstebro centrum er nu klar til at begynde forvandlingen fra gammelt industriområde til en ny bydel. Første udbud består af 4 grunde til byhuse og mindre byerhverv syd for de bevarede slagteribygninger og 4 karreer til boliger, byerhverv og dagligvarebutik nord for.

Tilsammen udgør de salgsklare byggegrunde omkring 23.000 kvm af hele slagterigrunden, og køberne kan bygge op til 31.000 kvm. Kommunen har valgt at udbyde til en fast pris, og byggefirmaer, projektudviklere og andre kan byde ind på én eller flere af grundene.

Interesserede købere skal i deres tilbud levere et skitseprojekt, der viser hvordan bygninger og byrum kommer til at se ud. Holstebro Kommune lægger vægt på, at de kommende byggerier har en høj arkitektonisk kvalitet, men er ellers fleksibel i forhold til tilbudsgivers ønsker. De nye bygninger, gader og byrum bliver del af "Slagteriet", der med tiden skal udvikle sig til en ny bydel på i alt 83.000 kvm.

NB! Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig . Konferencen afholdes d. 30. august 2017.

Holstebro Kommune købte i april 2013 grunden fra Danish Crown sammen med 13.000 kvm bevarede industribygninger. Kommunen overtog grunden den 1. marts 2015, og siden da er kulturmiljø og kreativt byliv blomstret op midt på grunden i de gamle slagteribygninger. Blandt andet streetaktiviteter, kunstudstillinger, kulturprojekter, fotoevents, markeder, musik og byhaver.

Ud over at være tæt på kulturlivet ligger grundene også centralt i Holstebro med kort afstand til blandt andet trafikterminal, sundhedstilbud, handelsgade, gågade og videregående uddannelser. Slagteriets nabo i den nordlige nede er VIA University Holstebro, hvor der går omkring 2.500 studerende.

- Det er ikke hver dag, at vi kan tilbyde så store, ryddede, klargjorte og attraktive arealer midt i Holstebro centrum. Det bliver spændende at se nogle konkrete bud på de første nye boliger i fremtidens bydel. Vi håber, at mange vil finde det attraktivt at bo centralt - tæt på bynære muligheder og ikke mindst lige ved uddannelsesmiljøet omkring VIA. Så det er en god investering at bygge tæt på det hele i et nyt bymiljø, siger borgmester H.C. Østerby.

Salgsprospekterne, de nærmere udbudsbetingelser, udkast til købsaftale med bilag og tilbudsskema finder du på www.slagterietholstebro.dk/grundsalg, hvor du også kan blive klogere på planerne bag forvandlingen af slagterigrunden.

Der er ligeledes udarbejdet en helhedsplan for udvikling kan grunde. Den kan ses her.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS