På vegne af Danica og Høje-Taastrup Kommune har COBE udarbejdet en helhedsplan for området mellem City2 og Høje-Taastrup Station, hvor der gives mulighed for 270.000 kvm byggeri i op til 25 etager.

I forbindelse med udviklingen af området mellem City2 og Høje-Taastrup Station har det rådgivende firma Mesura foretaget en undersøgelse af boligmarkedet i forhold til projektet, og Leimdörfer har belyst forskellige økonomiske forudsætninger for en realisering af projektet.

NB! AMAGER: Investerer 30 milliarder i byudvikling på Østkysten. Konferencen afholdes d. 22. juni 2016.

Begge rådgivere peger på at der vil være flere fordele ved at justere på fordelingen mellem boliger, detailhandel og erhverv i projektet, og på et byrådsmøde den 24. maj 2016 skulle politikerne tage stilling til sagen. Her tiltrådte man en beslutning om at ændre på fordelingen af den kommende bebyggelses funktioner.

- Med denne sag træffer byrådet en principbeslutning om at ændre blandt andet boligrummeligheden i Høje-Taastrup C fra 600 til 1.200 boliger, og samtidig formindsker vi rummeligheden til detailhandel fra 20.000 kvm til 10.000 kvm. Det gør vi, fordi vi har fået nogle henvendelser omkring udviklingen. Og vi kan godt se idéen i det, så der kommer til at ske en masse spændende ting, sagde Flemming Andersen, formand for Plan- og Miljøudvalget, på byrådsmødet.

NB! ROSKILDE investerer 25 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. september 2016.

Den samlede rummelighed fastholdes med beslutningen på 270.000 kvm, mens kontor- og serviceerhverv justeres som konsekvens heraf til 110.000 kvm. Offentlige formål fastholdes på 30.000 kvm.

Helhedsplanen for området er udarbejdet af COBE i samarbejde med Topotek 1 og Rambøll efter et parallelopdrag, sat i gang af Høje-Taastrup Kommune og Danica Ejendomsselskab.

Befolkningstilvæksten i Høje-Taastrup Kommune har været jævnt stigende gennem de seneste år, og alene i 2015 fik kommunen ifølge Danmarks Statistik yderligere 730 indbyggere. I 2. kvartal 2016 rundede kommunen 50.000 indbyggere.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS