Efter 5 år på markedet er søfartsskole, der senest var udbudt til knap 50 millioner kr., endeligt blevet solgt. Fremtiden byder på knap 50 seniorboliger.

Efter 2.068 dage på markedet er den gamle søfartsskole Kogtved ved vandet i Svendborg ifølge Boliga.dk blevet solgt. Salgsopstillingen forsvandt således for nylig fra ejendomsmægleren Bernd Mittelsdorfs hjemmeside, hvor den var udbudt for 49,5 millioner kr.

Køberen af den mere end 1.800 kvm store ejendom, der ligger på en 20.334 kvm grund ned til sundet på Sydfyn, er Humlebo Gruppen, der er primært udlejer boliger i Odense.

Det er dog godt og vel et år siden, at de først bød på den historiske ejendom - der siden 1943 har fungeret som maritimt uddannelsessted, indtil skolen lukkede i 2008 - men det er først nu, at handlen er gået endeligt igennem. Det fortæller bestyrelsesformand for Humlebo Gruppen Carsten Rasmussen til Boliga.dk.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

- Det har taget tid at få byggetilladelser og lokalplaner på plads, men det er endelig lykkedes, så nu er det officielt, siger han.

- Planen er at bygge i underkanten af 50 seniorlejligheder i og omkring ejendommen, mens vi stadig bevarer den smukke, karakteristiske hovedbygning, hvor stueplanet og terrassen bliver et fællesområde for beboerne med plads til blandt andet en lille cafe, fortæller Carsten Rasmussen.

Byggeriet er planlagt til at gå i gang i sommeren 2021 og kommer til at tage omkring 14 måneder, hvis alt går efter planen.

I maj 2015, da Kogtved Søfartsskole stadig var dugfrisk på markedet, lød udbudsprisen på 52,5 millioner kr., hvilket placerede den solidt i toppen på det danske boligmarked.

Et par år efter - i 2017 - blev prisen justeret ned med godt 3 millioner kr. til de lige knap 49,5 millioner kr., som også var prisen, der stod på salgsopstillingen, da handlen blev indgået.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

Men spørgsmålet er, hvad hammerslaget for søfartsskolen, den store grund og tilhørende bådebro med plads til 18-20 både endte på. Og det er ikke noget Carsten Rasmussen fra Humlebo Gruppen umiddelbart har en kommentar til.

Hvis salgsprisen ender i nærheden af udbudsprisen, bliver det ifølge Boliga.dk 1 ud af 2 kæmpestore handler på Fyn i år.

I april købte Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen nemlig Skovsbo Gods på det nordøstlige Fyn, hvor han gav næsten 80 millioner kr. for den 450 år gamle herregård med 900 kvm bolig.

Se landets dyreste boliger her.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS