Det er nonsens, når Nordjyske skriver, at nye studerende i Aalborg kan se frem til "markant højere husleje", samt at det er svært at finde en ”en lille og billig studiebolig i Aalborg”, lyder det fra Himmerland Boligforening.

Ifølge Nordjyske er priserne på 1-værelseslejligheder i Aalborg på blot 1 år steget med 14 procent. Det skriver avisen med henvisning til Boligportal, men i en kommentar afviser direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, tallene.

"Der er på ingen måde sammenhæng mellem det, Nordjyske beskriver, og den virkelighed vi oplever hos Himmerland Boligforening. Eller hos byens andre almene boligorganisationer. Eller hos private udlejere som eksempelvis Prodomus. Snarere tværtimod", skriver Ole Nielsen.

JYLLAND: Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

"Hos eksempelvis Himmerland Boligforening vil man aldrig se en stigning på ét år på 14 procent for en ungdomsbolig – eller nogen anden bolig for den sags skyld. Skal priserne for vores vedkommende stige mere end blot fem procent, kræver det byrådets godkendelse, så det er ikke noget, der bare sker uden betydelig opmærksomhed", skriver han videre.

Med henvisning til Boligportal fremgår det af artiklen i Nordjyske, at man man i de store byer - herunder Aalborg - har koncentreret sig om at bygge store lejeboliger med 3-5 værelser gennem de seneste år, hvilket også afvises af Ole Nielsen. Han påpeger, at der siden 00'erne er bygget masser af ungdomsboliger i Aalborg.

"Og kendetegnende for disse ungdomsboliger, hvoraf Himmerland Boligforening har stået for opførelsen af et flertal, er, at de er på under 50 kvadratmeter og for rigtig manges vedkommende kan fås for under 4.000 kr. pr. måned", skriver han.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder