Flere steder i landet ligger huspriserne på under 5.000 kr. per kvm, mens man i gennemsnit skal slippe næsten 70.000 kr. per kvm i København K.

Det billigste sted at købe hus i øjeblikket er på Sydhavsøerne, hvor man i en by som Horslunde på det nordlige Lolland kan købe huse til en kvm-pris på 4.263 kr. 

Du kan også tage vider over til Falster og Danmarks sydligste by Gedser, hvor de udbudte huse i gennemsnit koster 4.516 kr. per kvm.
Netop de lave kvadratmeterpriser er blandt andet en konsekvens af, at området i mange år har lidt under den forestilling, at det er meget langt væk fra alting. Ligesom der også generelt har været en tilstrømning mod landets største byer.

- Folk skal huske, at der er ikke længere til København hernede fra, end der er fra København og herned. Det begynder så småt at gå op for flere og flere, siger ejendomsmægler John Ole Hansen fra mæglerfirmaet af samme navn.

NB! Odense investerer 24 milliarder i boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 17. januar 2019.

- Vi har folk, der kommer ned fra København og køber et flexhus, som de bruger i fritiden, og når de vil nyde deres otium i fred og ro. Der er også unge børnefamilier, der flytter herned, fordi de ikke vil have børnene til at gå i børnehave og skole i storybyen, siger han til Boliga.

Sydhavsøerne er ikke det eneste sted i landet, hvor man kan købe villaer og rækkehuse til en lav pris. I Sønderjylland -  særligt i Tønder og Ringkøbing-Skjern Kommune - ligger udbudskvadratmeterprisen også under 5.000 kroner flere steder.

I Nordjylland er der også flere kvadratmeter at komme efter for den beskedne pengepung: for eksempel i Østervrå mellem Aalborg og Frederikshavn, hvor du kan købe hus for 5.335 kroner per kvadratmeter.

Se landets billigste huse her.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.