I Købehavns Kommune er ejerlejlighederne indtil videre i år i gennemsnit blevet solgt på 82 dage og en kvm-pris på omkring 41.900 kr. Det er 5 dage hurtigere og 1.200 kr. per kvm dyrere end i 2019.

Boliga.dk har opgjort de gennemsnitlige salgs-kvm-priser og salgstider for ejerlejligheder solgt i almindelig fri handel i København i perioden fra den 1. januar 2020 til den 1. september 2020 samt i hele 2019. Lejlighederne sælges 5 dage hurtigere og 1.200 kr. per kvm dyrere end i 2019.

- Det er gået langt bedre end ventet i forhold til, at i perioden, hvor landet lukkede ned og renterne piskede op, frygtede vi, at der ville komme prisfald - særligt på ejerlejlighedsmarkedet i København, der er dyrere end det gængse boligmarked og derfor er mere rentefølsomt, siger Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark.

- Det gik da også ned i gear i en periode, men i takt med genåbningen og rentefaldet er det kommet op i omdrejninger igen, og der har været pæne prisstigninger særligt de seneste måneder. Nogle steder ligger det også over niveauet fra før Danmark lukkede ned, siger han til Boliga.dk.

Boligmarkedets udvikling 2021-2030. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

Også i den mondæne hovedstadskommune Frederiksberg er salgstiden faldet med en enkelt dag til et gennemsnit på 78 dage og køberne har givet 45.745 kr. per kvm ejerlejlighed. Det svarer til 3 procent mere end sidste år.

At ejerlejlighedsmarkedet i København er gået frem på trods af de udfordringer, som coronakrisen har bragt med sig, skyldes blandt andet køberskaren, der er på udkig efter et hjem i hovedstaden på ingen måde har mistet købelysten - nærmest tværtimod.

- Selvom der stadig er en vis økonomisk usikkerhed derude - og arbejdsløsheden har været stigende, så har aktiviteten på ejerlejlighedsmarkedet været høj. Det skyldes selvfølgelig de lave renter, men også at markedet allerede var godt i gang i inden nedlukningen, siger Christian Hilligsøe Heinig.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 10. november 2020.

- Derudover har de potentielle købere til en ejerlejlighed i København, som ofte har pæne indkomster, heller ikke været dem, der er blevet ramt hårdest af arbejdsløshed, så er det umiddelbart ikke dem, der har mærket krisen mest, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Hvis man ser på de bydele i hovestaden, hvor ejerlejlighedsmarkedet har klaret sig bedst gennem 2020, er det de populære og dyre brokvarterer Østerbro, Nørrebro og Vesterbro - samt Nordvest - hvor salgstiden er faldet med mellem 9 og 14 procent. Det viser tal fra Boliga.dk.

Priserne her er også steget - særligt på Vesterbro, hvor kvm-prisen er vokset 7 procent, hvilket betyder, at køberne har givet lige over 48.000 kr. per kvm ejerlejlighed.

Frederiksbergs største projekter. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2020.

Men det kan åbenbart også blive for bekostelig en affære: I hvert fald er det gået mere stille for sig i hovedstadens dyreste boligområde, Nordhavn, hvor en kvm koster over 54.000 kr. - hvilket blot er 300 kr. mere end sidste år.

Her ligger ejerlejlighederne til salg i omkring 174 dage - godt og vel et halvt år - før de bliver solgt. Det er en stigning på 11 procent i forhold til året før.

Se ejerlejligheder til salg i København her.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS