Senest 1. juli 2018 tiltræder Rambøll-direktør Henrik Seiding som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.Han kommer med omfattende erfaring med både byudvikling og forretningsudvikling.

Aarhus Byråd tiltrådte onsdag en indstilling fra rådmand Bünyamin Simsek om at ansætte Henrik Seiding, der kommer fra en stilling som executive direktør i Rambøll Management Consulting. Her har han blandt andet har haft fokus på at hjælpe den offentlige sektor med at skabe gode resultater inden for byudvikling, klimaløsninger, energi og vand.

Henrik Seiding har også erfaring med politisk rådgivning og optimering af arbejdsgangene i den offentlige sektor. Han har haft flere ansættelser i Finansministeriet, hvor han senest var kontorchef i Center for Kvalitet, Afbureaukratisering og Ledelse.

Siden har Henrik Seiding bestridt en række ledende stillinger i Rambøll Management Consulting og Rambøll Gruppen, hvor han ved flere lejligheder har været i spidsen for aarhusianske projekter. Blandt andet kortlægningen af Business Region Aarhus’ internationale konkurrenceevne, analyse af vækstpotentialet i Aarhus-Hamburg korridoren og udviklingen af planlægningsværktøjer for bedre byer med ø-gaderne som konkret case.

NB! Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 28. november 2018.

- Med Henrik Seiding får en dygtig leder fra den private sektor, som samtidig har en betydelig erfaring med det faglige indhold og de særlige opgaver og udfordringer, man møder i en offentlig virksomhed. Henrik Seiding er en leder, som kender værdien af at samarbejde med rigtig mange interessenter, og jeg er sikker på, at byen får rigtig meget glæde af at have ham ved roret i Teknik og Miljø. Han har evnerne til både at sikre en effektiv drift og udnytte det potentiale, som ligger i det nye, stærke Teknik og Miljø, som vi er ved at skabe, siger Bünyamin Simsek.

Henrik Seiding blev cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2000.

- Jeg glæder mig meget til at få lov at tage fat i Aarhus. Jeg har altid nydt at arbejde med udviklingen af den offentlige sektor, og i Teknik og Miljø får jeg lejlighed til at kombinere det med mine erfaringer og store passion for byernes kloge og bæredygtige vækst – med det gode byliv i centrum. I Rambøll har vi arbejdet med byer i hele verden, og jeg kan helt ærligt sige, at Aarhus står ud som noget særligt. En stolt historie og masser af potentiale. Det glæder jeg mig til at udfolde sammen med medarbejderne i Teknik & Miljø og de mange partnere i og uden for kommunen. Samtidig har jeg stor respekt for de krav, der bliver stillet til netop denne direktørstilling, og de ambitiøse planer for Teknik og Miljø som organisation, siger Henrik Seiding.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Henrik Seiding som ny direktør i Teknik og Miljø. Udvalget bestod af Bünyamin Simsek, magistratsmedlem Camilla Fabricius, formand for Teknisk Udvalg Keld Hvalsø samt stadsdirektøren og fire chefer og medarbejdere i Teknik og Miljø.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS