Heimstadens datterselskab, Heimstaden Bostad AB, udvider den danske portefølje med 1.473 boliger i og omkring en række større byer til en samlet pris på 2,5 milliarder kr.

Porteføljen består af 34 ejendomme, herunder en erhvervsejendom. 18 ejendomme er eksisterende ejendomme med i alt 680 boliger. 16 ejendomme er under opførelse og leveres som turnkey inden for de næste 24 måneder.

Sælger består af et investorkonsortium repræsenteret ved Selmer og med blandt andet Hokton, Vase, Norup & Grünberger og Selmer Gruppen som medinvestorer. Transaktionen er struktureret som selskabshandler med overtagelse den 13. August 2021.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Ejendommene ligger primært i og omkring en række større byer, hovedsageligt i Jylland og med 2 ejendomme på Fyn.

- Vi er glade for at styrke vores tilstedeværelse i et sundt, dansk boligmarked. Købet passer godt ind i vores strategi om at vækste vores portefølje i og omkring vækstbyer, hvor øget tilstedeværelse giver mulighed for optimering af vores ejendomsdrift til glæde for vores lejere og ejere, siger investeringsdirektør i Heimstaden, Christian Fladeland.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Porteføljen består primært af nyere rækkehuse beliggende i og omkring byer som Vejle, Herning og Holstebro. Den omfatter 34 ejendomme, herunder én erhvervsejendom med 4 erhvervslejemål fordelt på 3.732 kvm. Porteføljen omfatter i alt 1.473 lejeboliger fordelt på 120.944 kvm, hvor 793 boliger på samlet 63.943 kvm er under opførelse.

Den samlede portefølje, inklusiv ejendomme under opførelse, har en estimeret årlig bruttolejeindtægt på 136 millioner kr. og nettodriftsindtægter på 108 millioner kr. ved fuld udlejning. 15 procent af lejeindtægterne kommer fra ejendomme med reguleret lejefastsættelse. Med købet vil Danmarks position som Heimstadens største marked målt på værdi blive yderligere styrket.

- Vi ønsker at levere tilgængelige boliger i en tidssvarende kvalitet til alle livets faser og samtidig bidrage til et sundt boligmarked. Vi har allerede en betydelig tilstedeværelse i Jylland og på Fyn, og porteføljen supplerer derfor vores eksisterende portefølje godt med et godt forvaltningsmæssigt rationale, siger Michael Byrgesen Hansen, landechef for Heimstaden Danmark.

Randers: De store byggeprojekter. Konferencen afholdes den 8. september 2021.

Forud for købet omfatter Heimstadens danske portefølje godt 16.000 boliglejemål i hele Danmark. Heimstaden Danmark tæller knap 230 medarbejdere, der arbejder ud af kontorerne i København, Odense og Horsens.

Heimstaden Bostad er blevet rådgivet af Gorrissen Federspiel (juridisk og skat) og CBRE (kommerciel rådgivning) i forbindelse med transaktionen.

Selmer og associerede selskaber er blevet rådgivet af Bruun & Hjejle Advokatfirma. Herudover har koncernens sædvanlige rådgivere, advokat Keld Norup og advokat Lars Brinkmann, begge fra Vejle, bistået det interne transaktionsteam i salgsprocessen.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS