Nu starter byggeriet af Hirsehaven og etablering af Mølleparken i Esbjerg. Raundahl & Moesby er udvikler og totalentreprenør på det 11.600 kvm store projekt, som forventes at stå færdigt foråret 2023.

I Esbjerg går byggeriet snart i gang på udviklingsprojektet omkring Mølleparkvej. Heimstaden er bygherre på projektet, som blandt andet rummer et nyetableret beboelsesområde med 3 karréblokke på i alt 11.600 kvm i 3-6 etager.

Projektet er tegnet af Archidea Arkitekter med OBH Gruppen som ingeniør. Ejendommene, der går under det fælles navn Hirsehaven, tæller tilsammen 132 lejligheder, som fordeler sig på 2, 3 og 4 værelser, alle med enten have eller altan.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 17. november 2021.

Heimstaden ejer i forvejen 3 andre ejendomme i området omkring Mølleparkvej og Spangsbjerg Møllevej i Esbjerg og etablerer, som en del af projektet, Mølleparken: en klimatilpasset park med et udvidet og moderniseret stisystem, grønne oaser, LAR-anlæg med 3 vådområder og en naturlegeplads, som både skal løfte og binde hele området sammen.

Archidea Arkitekter har haft projektet på tegnebrættet og har blandt andet fokuseret på, at de nye karrébygninger og parken omkring skal fungere såvel funktionelt som arkitektonisk med de nuværende byggerier.

JYLLAND: Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

Bæredygtighed er et bærende element i projektet, hvor boligerne, der er udviklet af Raundahl & Moesby som projektudvikler og totalentreprenør, har komfort, dagslys og den grønne omstilling som omdrejningspunkt.

- Vi har igennem hele udviklingen af Hirsehaven haft stort fokus på den grønne dagsorden, og projektet vil efter færdiggørelsen blive bæredygtighedscertificeret med Guld på DGNB-skalaen, udtaler Janus Hermansen, projektudvikler fra Raundahl & Moesby.

ESBJERG: De store projekter. Konferencen afholdes den 13. januar 2022.

For at muliggøre nedsivning fra tag- og overfladevand etableres der LAR-løsninger på de grønne rekreative arealer, herunder blandt andet parkeringsbåse med græsarmering og regnvandsbassiner.

For at honorere det stigende antal elbiler, etableres et væsentligt antal ladestandere til elbiler.

Forarbejdet til etablering af Hirsehaven og Mølleparken er så småt startet, mens første spadestik forventes til januar. Hirsehaven står klar til indflytning i foråret 2023.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS