ESBJERG: De store projekter

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Visioner for Esbjerg

Hvilke visioner og perspektiver er der for Esbjergs udvikling som fortsat vækstcenter og hvilke muligheder ligger der for entreprenører og investorer i Esbjerg i forhold til infrastruktur, bosætning og erhverv? Hvordan vil byen øge befolkningstallet? Esbjerg vil være CO2-neutral i 2030: hvad betyder det for byggeriet og ejendomme i byen?

Karsten Rieder , Head of business , Business Esbjerg

10.00 Konkrete planer og projekter for Esbjerg

Konkrete planer og projekter for Esbjerg. Byudvikling, nye lokalplaner, kommende udbud, bolig- og erhvervsbyggeri. Lokalplan for hele midtbyen, fremtiden for det 2 millioner kvm store areal i Andrup, hvor Facebook tidligere havde planer om at bygge et datacenter, banegårdsområdet og Museumspladsen, Helhedsplan for Bramming, DAT-Schaub grunden, Esbjerg Strand, City Nord Retail Park. I perioden 2020-2030 forventes der ca. 3.000 nye boliger: hvor skal de bygges, hvad slags boliger ønskes opført og hvilen kundekreds skal de rette sig imod? Har Esbjerg en arkitekturpolitik? Hvilke krav stilles til de nye projekter?

Morten Harder , Stadsarkitekt, Esbjerg Kommune

10.25 Boligmarkedet: 3.000 nye boliger i Esbjerg

Der er fuld fart på boligmarkedet i Esbjerg. Efterspørgselen har været megahøj i pandemitiden, mens boligudbuddet har nu i et stykke tid været i bund. Der er dog udsigt til, at der igen kommer gang i udbuddet i den kommende tid, da flere boligprojekter er i gang. I perioden 2020-2030 forventes der bygget ca. 3.000 nye boliger, hvilket er væsentligt flere end i de tidligere år. Udbud, efterspørgsel og prisudvikling på huse og lejligheder. Hvor hurtigt vil den høje efterspørgsel blive mættet? Hvilke boliger bliver efterspurgt og hvad vej går udviklingen, hvad størrelsen, standard  og beliggenhed angår?

Kenneth Madsen , Indehaver,, EDC Gilbjerg & Madsen

10.50 Kaffepause
11.20 Esbjerg Havn udvikles for over 1 milliard kr.

Esbjerg havn er med sine 4,5 millioner kvm Danmarks største havn målt på arealet. Havnen er i konstant udvikling, der skal fortsætte i den kommende til. Den nordiske infrastrukturfond Infranode gør sammen med den kommunalt ejede Esbjerg Havn klar til at investere op mod 1 milliard kr. i udvikling af faciliteter til vindmølleindustrien på havnen.

Dennis Jul Pedersen , Havnedirektør, Esbjerg Havn

11.45 Udvikling af detailhandelen i Esbjerg

Esbjerg Kommune har i 2020 bedt konsulentfirmaet ICP, Institut for Center-Planlægning, om at gennemføre en analyse af detailhandelen i hele kommunen. Analysen indeholder anbefalinger til, hvordan eksempelvis city- og handelsstandsforeningerne og de enkelte butikker bedst kan fastholde de nuværende kunder og hvordan de kan tiltrække nye. Analysens konklusioner kobles på et større udviklingsperspektiv, som handler om at skabe attraktive bykerner i kommunen.

Per Nyborg , Adm. direktør, indehaver, ICP

12.10 Anlæg til 7,5 milliarder kr.

Copenhagen Infrastructure Partners vil bygge Europas største anlæg til at omdanne strøm fra vindmøller til CO2-fri gødning og CO2-fri brændstof i Esbjerg. Det vil koste 7,5 milliarder kr. at opføre anlægget, der forventes at optage et areal på mellem 100.000 kvm og 180.000 kvm. Overskudsvarmen fra anlægget vil blive brugt til at opvarme op mod 1/3 af husstandene i Esbjerg. Anlægget skal stå færdigt i 2026. Hvor stor en del af projektet udgør byggeopgaverne og hvad skal der bygges? Bliver der behov for at udvikle ny transportinfrastruktur?

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Der bor i dag ca. 115.585 mennesker I Esbjerg, der dækker et areal på 750 kvm. En målrettet strategisk indsats skal sikre, at der i de kommende år arbejdes på at udvikle den fortsatte vækst, så kommunen fortsat vil være attraktiv for både borgere, tilflyttere og for erhvervslivet. 

Esbjerg Kommune er Danmarks Energimetropol inden for både olie, gas og vind og 62 procent af arbejdsstyrken inden for offshore energi i Danmark er beskæftiget i Esbjerg. Byen er desuden blevet optaget i selskabet af de 20 vigtigste energibyer på verdensplan. Kommunen har som del af deres Vækststrategi et mål om at fordoble antallet af energivirksomheder og energiarbejdspladser frem mod 2025. Men selvom den erhvervsmæssige vækst i høj grad relateres til energi og offshoreaktiviteter, skabes der også vækst i de øvrige brancher og indenfor uddannelse og kulturlivet. 

Erhvervslivet spænder bredt og der er i løbet af de seneste få år skabt flere hundrede nye stillinger i Esbjerg. De mange nye stillinger er blandt andet skabt i helt nye virksomheder og i statslige arbejdspladser, der er i gang med at rykke til byen, som en del af regeringens plan om statslig udflytning, hvilket bidrager til jobvæksten i byen. 

Esbjerg By har potentiale til at blive en af landets mest attraktive storbyer at bosætte sig i. For borgere er byen på flere måder attraktiv på grund af jobmuligheder, kultur, fritidstilbud og byliv, havet og den øvrige storslåede natur. Derudover er byen en universitetsby med flere videregående uddannelser og forskningsmiljøer.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 13. januar 2022
Klokken 09.00 - 12.40
: ECH ParkECH Park, Stormgade 200, 6700 EsbjergDeltagere

Administrationsselskabet AUNBØL

Lise Tonnesen
Jeper Aunbøl

Arbejdernes Boligforening

Peter K. Larsen

Bolig Syd Vest

Per Lønborg Andersen

Business Esbjerg

Karsten Rieder

DAHL Advokatpartnerselskab

Morten Gladbjerg

EDC Gilbjerg & Madsen

Kenneth Madsen

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

Mads Sølvsten Dahl

Esbjerg Havn

Dennis Jul Pedersen

Esbjerg Kommune

Morten Harder

GSV Materieludlejning A/S

Dan O. Vorsholt
Frank Olesem

HauCon A/S

Richardt Krogh

Horten

Tina Toft

ICP

Per Nyborg

INGENIØR'NE

John Andresen

Kaiser Domino Advokatfirma

Klavs Kaiser

KG. Hansen

Casper Just
Anders Friis

LandSyd I/S

Søren Persson

Lidl Danmark

Jonas Malberg
Kristian Hellesøe

NemByg A/S

Karsten Larsen
Jesper Holm Nielsen
Jørgen Mathiasen

Rambøll

Klaus Jesnen
Troels Straarup

saltcon housing

Brian Jørgensen

ZÜBLIN A/S

Anders Weidemann

Andre konferencer

Tilmeld dig her