Banedanmark har netop underskrevet kontrakten til en samlet værdi på 110 millioner kr. med Hansson & Knudsen om det ene af Banedanmarks 2 nye kontrolcentre.

Banedanmark har netop skrevet kontrakt med Hansson & Knudsen om at bygge det 2. nye kontrolcenter ud af 2, der i fremtiden skal styre landets togtrafik. Første spadestik tages i november, og i efteråret 2015 skal bygningen stå klar. De første medarbejdere forventes at flytte ind i 2016.

Kontrolcenteret bliver en vigtig brik i jernbanens kommende signalprogram og indrettes i tæt samarbejde med leverandøren af det nye signalsystem i Vestdanmark, Thales Balfour-Beatty.

- Hansson & Knudsen gav det konkurrencemæssigt bedste tilbud, og vi glæder os til samarbejdet, siger Morten Søndergaard, programdirektør i Banedanmarks Signalprogram.

Fra det nye kontrolcenter skal Banedanmarks medarbejdere styre og overvåge den vestlige del af landets togtrafik i takt med at det nye signalsystem på jernbanen tages i brug. Det nye signalsystem vil bidrage til at forbedre togenes rettidighed væsentligt og være med til at fordoble jernbanens transportkapacitet.

Det nye kontrolcenter bliver 5 etager højt, cylinderformet og bliver bygget op om det halvrunde kontrolrum i midten. Kontrolcenteret, også kaldet Trafiktårnet Vest, kommer til at ligge på Banegårdsvej 1 i Fredericia.

Hansson & Knudsen Holding er, i følge en undersøgelse foretaget af Berlingske Business landets 26. største entreprenørvirksomhed med en vækst i omsætningen på 10 % i år 2013.

Udover det nye kontrolcenter i Fredericia, er der også ved at blive bygget et nyt kontrolcenter i København til styringen af trafikken i Østdanmark. Bygningen på 10.500 kvm, skal opføres på Kalvebod Brygge og skal styre trafikken for S- og fjernbanen i Østdanmark. KPC færdiggør byggeriet, efter E. Pihl og Søn gik konkurs i august i år.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Konsortier: udbud, projektstyring og samarbejde. Konferencen afholdes d. 13. november 2013

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Udvikling og investeringer i Fredericia og Trekantsområdet. Konferencen afholdes d. 16. januar 2014


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland