Oprindeligt var det planen at bygge et højhus i 18 etager, men projektet er blevet beskåret til 16.870 kvm fordelt på et højhus i 8 etager samt en bygningsbase i 3-4 etager.

Byrådet i Aarhus skulle den 18. november 2020 tage stilling til, om man endeligt skulle godkende lokalplanen for et nyt byggeri på Europaplads 6-8.

Finn Bach Petersen står bag projektet, som oprindeligt var tænkt i op til 18 etager. Siden blev det skåret ned til 9 etager, og ifølge Jyllands-Posten kunne rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) i begyndelsen af novemver ikke nikke genkendende til en påstand fra byrådsmedlem Knud N. Mathiesen (DF), at bygherren i for høj grad får sin vilje.

- Det er ikke sandt. Bygherren har fået afvist tidligere udkast og har ikke fået opfyldt et ønske om 18 etager, men er begrænset til 9 etager, sagde rådmanden på et byrådsmøde i begyndelsen af november.

De Radikale, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF var alligevel alligevel stadig skeptiske over for projektet, og lokalplanen blev sendt til behandling i Teknisk Udvalg.

Ifølge samme avis er projektet dog blev godkendt på den seneste byrådsmøde. Nu er endnu en etage dog røget af, så det bliver 8 etager højt.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

De skeptiske partier kunne fortsat ikke bakke op om projektet, mens Socialdemokratiet, Venstre og Det Konservative Folkeparti var enige om at sige ja til det amputerede projekt.

Det 2.900 kvm store lokalplanområde skal efter planen anvendes til cityformål med mulighed for kontorvirksomhed, liberale erhverv, butikker, restauranter og fællesfaciliteter såsom parkeringskælder.

Bygningsbasen skal opføres i 3-4 etager i skala og rytme med eksisterende bygninger langs Mindegade. Bygningstoppen skal gradvist stige i etageantal fra de bagvedliggende arealer ved politigårdens parkeringsareal til 8 etager mod Europaplads og indgå i skala med eksisterende bebyggelse ved Europaplads. Derudover kan taget på den øverste etage anvendes til tagterrasse, ligesom bebyggelsens øvrige tage kan fremstå med tagterrasser ud over det maksimale etageantal.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS