Grundvandet under Flyvestation Skrydstrup er forurenet med PFAS. Det er skum fra brandøvelsespladsen på flyvestationen, der har skabt forureningen. Nu giver Haderslev Kommune Forsvaret påbud om at undersøge en del af forureningen, så man senere kan give et påbud om at oprense den.

Undersøgelser af grundvandet under Flyvestation Skrydstrup har tidligere vist, at der er PFAS-forbindelser i grundvandet. Derfor giver Haderslev Kommune nu Forsvaret et påbud om at undersøge omfanget af forureningen fra den nyeste af brandøvelsespladserne, så man kan arbejde hen mod en oprensning.

- Grundvandet under Flyvestation Skrydstrup bruges ikke til drikkevand. For at undgå at PFAS-forureningen breder sig forbereder vi os nu på at give Forsvaret et påbud om at oprense PFAS-forureningen fra den nyeste brandøvelsesplads. Det gør vi i første omgang ved at give et påbud om at undersøge omfanget af forureningen, siger Karin Storkholm, der er leder af Haderslev Kommunes miljøafdeling.

Haderslev Kommunes undersøgelsespåbud gælder forurening fra den nyeste brandøvelsesplads, der har været i drift i perioden 1988-2020, hvor det er Haderslev Kommunes vurdering, at størstedelen af forureningen er sket efter 1992.

Forurening i jord og miljøfarlige stoffer i bygninger. Kurset afholdes den 23. november 2022.

Det gør man, fordi forurening på den ældre brandøvelsesplads vurderes at ligge før den tid, man lovgivningsmæssigt har mulighed for at give virksomhedsejeren påbud om undersøgelse eller oprensning.

Selvom Haderslev Kommune nu går ud med et påbud, vil der gå noget tid, før en eventuel oprensning kan gå i gang.

- Vi har givet Forsvaret cirka 1 år til at afdække og kortlægge forureningen fra den nye brandøvelsesplads, og så vil vi, på basis af undersøgelserne, derefter give dem et påbud om at få den renset op, men det kræver, at vi har et samlet overblik over forureningen, siger Karin Storkholm.

Fristen for kortlægning af forureningen er den 1. juni 2023, og frist for forslag til oprensningsmuligheder er den 1. oktober 2023, hvorefter Haderslev Kommune vil vurdere omfanget af et oprensningspåbud.

 


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND