Regionshospitalet Randers har et indendørs areal på 82.000 kvm. Med moderniseringsplanen udvides hospitalets areal med 8.000 kvm, og 24.000 kvm ombygges.

Regionsrådet i Region Midtjylland godkendte 25. november 2020 en plan for, hvordan den omfattende udvidelse og renovering af Regionshospitalet Randers skal fortsætte frem mod 2032. Planen betyder, at der afsættes næsten 1,2 milliarder kr. til et markant løft af de fysiske rammer på hospitalet.

Der skal blandt andet bygges en ny central operationsgang og flere enkeltsengsstuer. Samtidig vil bæredygtighed blive tænkt ind i byggeriet og renoveringen. Hospitalet vil eksempelvis få renoveret ydervægge, døre og vinduer, så bygninger vil belaste miljøet mindre.

JYLLAND: TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 27. april 2021.

- Borgerne i Randers, Norddjurs-, Syddjurs- og Favrskov Kommuner skal også i Randers opleve et moderne hospital med fysiske faciliteter, der understøtter fremtidens behandling. Med denne beslutning kan hospitalet opgradere sine rammer og faciliteter samt markere sig som et moderne hospital, der imødekommer patienternes behov og sundhedsvæsnets udvikling, siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand.

Moderniseringsplanen er delt op i 7 etaper frem mod 2032. De første 2 etaper er allerede gennemført - blandt andet i form af den nye Blodprøvetagning, hospitalets forhal på Skovlyvej 9 og det igangværende byggeri af Sterilcentralen. Næste skridt er en helt ny central operationsgang og et 4 etagers tårn med primært enkeltsengsstuer, der bliver bygget oven på Akutafdelingen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens