I Aalborg Øst skal 120 lejligheder rives ned og erstattes af punkthuse og rækkehuse med i alt 182 nye boliger. Projektet bliver udbudt i totalentreprise i april 2022.

Med et tilskud på 176 millioner kr. fra Landsbyggefonden renoverer Alabu Bolig nu sin afdeling på Saltumvej i Aalborg Øst, hvor de gamle boligblokke med i alt 120 lejligheder rives ned og erstattes af punkthuse og rækkehuse med i alt 182 nye boliger. Samtidig renoveres 19 gårdhavehuse.

Beboerne i afdelingen har stemt ja til helhedsplanen med et overvældende flertal med 111 stemmer for og kun 4 imod og 3 blankt.

Jylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 2. februar 2022.

- Det har været en lang proces, hvor nogle beboere selvfølgelig var betænkelige i starten. Men vi har haft en åben dialog og gjort meget ud af at inddrage og informere, fortæller direktør Klaus Ringgaard fra Alabu Bolig.

Boligblokkene, der nu skal fjernes, er opført i 1968-69, men på trods af løbende renoveringer er der problemer med især kuldebroer og fugt. Derfor har det vist sig at være bedre og billigere at erstatte dem med nye og tidssvarende boliger.

JYLLAND: Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

Med vedtagelsen af helhedsplanen opnås fuld støtte fra Landsbyggefonden, hvilket gør det muligt at fremtidssikre afdelingen med minimale huslejestigninger. Den samlede anlægssum er på 347 millioner kr.

Med renoveringsprojektet får afdelingen flere grønne områder, legeplads, nyt fælleshus med drivhus samt parkering tæt ved boligerne. De tidligere parkeringsarealer omdannes til grønne områder. Punkthusene får god tilgængelighed med elevatorer, og beboerne kan se frem til at få altaner. I rækkehusene får beboerne egne haver.

Jylland: BR18: Ændringer af bygningsreglement 2018. Kurset afholdes den 22. marts 2022.

Projektet bliver udbudt i totalentreprise i april 2022. Renoveringen og nybyggeriet forventes herefter at kunne igangsættes i marts 2023, og afdelingen er planlagt til at stå færdig i 2026. Undervejs genhuses beboerne, hvilket ligeledes dækkes af Landsbyggefonden.

Genhusningsprocessen starter i efteråret 2022, og beboerne vil blive genhuset blokvist, som byggeriet skrider frem i etaper. Der er plads til, at alle beboere kan komme tilbage i afdelingen, da antallet af boliger stiger fra 139 til 201.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter