Byrådet i Aalborg har vedtaget en lokalplan for udvidelsen af det Danica-ejede shoppingcenter Friis, hvilket baner vejen for Magasins tilbagevenden til byen samt for en 3.000 kvm stor H&M-butik.

Magasin offentliggjorde i foråret 2016, at stormagasinet vender tilbage til Aalborg med et magasin i Friis Shoppingcenter, som siden sommeren 2015 er blevet administreret af DEAS. Sammen med Danica investerer Magasin 100 millioner kr. i det nye stormagasin, og nu har parterne fået byrådets velsignelse med vedtagelsen af en ny lokalplan for butikscentret.

- Det er en stor lokalplan, som vi længe har ventet på at kunne realisere. Jeg tror også, at man fra DEAS Ejendomme gerne har villet være i gang hurtigere, men der har selvfølgelig været nogle ting, der skulle afklares. De 2 interessante ting er de 2 udvalgsvarebutikker - en på 3.000 kvm til H&M og en på 9.000 kvm til Magasin, sagde rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen, da byrådspolitikerne behandlede sagen den 8. maj 2017.

- Det betyder, at Magasin kommer tilbage til byen med deres nye koncept under Debenhams, som er deres ejere nu om dage. Men det betyder også, at Hennes & Mauritz - hvilket måske er forbigået lidt i stilhed - faktisk kommer med et rigtigt spændende, stort projekt, som også flytter ind i ejendommen. Og inden længe åbner DalleValle med udendørs servering på den anden side af Nytorv i den nordlige del af fløjen, sagde han videre.

Lokalplanen er en del af en ny samlet vision for Friis, , der åbnede i 2010. Planen er at skabe et bedre og mere levende handelsmiljø, og lokalplanen giver mulighed for at opføre en tilbygning i 2 etager ud mod Nørregade. Tilbygningen skal være med til at sikre sammenhæng mellem Friis Citycenter, Medborgerhuset, pladsen ved Nørregade og et muligt nyt indgangsparti.

I henhold til planloven har Aalborg Kommune mulighed for at give tilladelse til 3 udvalgsbutikker på over 2.000 kvm i perioden 2014-2017, og med lokalplanen for Friis Shoppingcenter anvendes 2 af de mulige tilladelser. Byens Ejendom afholder den 8. november 2017 kursus om den nye planlov og butikker i København.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS