Casa og AP Pension, der ejer Kvickly-grunden i Horsens, har nu fået byrådets godkendelse af den lokalplan, der skal bane vejen for omdannelse af Horsens Rådhus til et butikscenter samt nye boliger i 4-14 etagers byggerier.

Byrådet i Horsens vedtog den 22. august 2017 lokalplanen for et 77.000 kvm stort område, hvor der skal etableres boliger, dagligvare- og udvalgsvarebutikker, restauranter, erhverv, parkeringshus og -arealer. Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen slog indledningsvis fast, at der er tale om en historisk stor lokalplan.

- Den er omfattende. Det er nok en af de største lokalplaner, som jeg kan huske - i hvert fald fra min tid, sagde Ole Pilgaard Andersen.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan etableres 15.000 kvm butikker og restauranter. De etableres i gadeplan, men restauranterne må dog etableres i 2 etager. På butikkerne etableres der grønne tage for at sikre udendørs opholdsarealer til de kommende beboere i de 550 boliger, der opføres i 4-14 etager.

NB! Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 19. September 2017.

- Vi har her en byrådet taget en beslutning om at fortætte byen. Og det betyder også, at vi bygger højere, sagde Ole Pilgaard Andersen.

I forbindelse med projektet vil Niels Gyldings Gade blive justeret og flyttet mod nord. Der bliver dermed plads til placering af boliger og butikker langs Bygholm Å. Langs åen anlægges cykel- og gangsti, og der skabes muligheder for opholdssteder ned til åen. Inden for projektområdet etableres cykelstier og fortov, der tilsluttes byens eksisterende cykelstier og fortov.

Der foreligger en udbygningsaftale mellem Horsens Kommune og AP Pension. Aftalen omhandler i hovedsagen flytningen af Niels Gyldings Gade, etablering af nyt kryds og forlægning og udvidelse af Ove Jensens Alle samt forbindelsesvejen mellem Ove Jensens Alle og J. Chr. Juliussens Vej.

På den lukkede del af byrådsmødet blev en mageskifteaftale vedtaget, og dermed skulle sidste sten i forbindelse med projektet være ryddet af vejen. Ifølge Horsens Folkeblad har Horsens Kommune således fået Ankestyrelsens ord for, at Horsens Rådhus kan sælges til AP pension uden at blive sendt i offentligt udbud.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS