Politikerne i Køge har vedtaget lokalplanen for et 73.000 kvm stort område, hvor der skal bygges 247 boliger.

Byrådet i Køge godkendte i august 2019 en revideret udgave af masterplanen for Køge Nord. I den reviderede udgave af masterplanen lægges der op til byggeri af 1.600 boliger i den østlige del af Køge Nord inden for det stationsnære område omkring Køge Nord Station. Nu er lokalplanen for et 73.000 kvm stort areal vedtaget, og det skal bane vejen for 247 nye boliger.

- Spændt er slet ikke dækkende for, hvor meget jeg ser frem til at se de første boliger skyde op i Køge Kommunes nyeste bæredygtige bydel. Planerne for området har ligget på tegnebrættet længe, og flere af projekterne tager stille og roligt form. Køge Nord Station er allerede en fast del af manges daglige logistik, og der ligger en plan klar for fritids- og kulturlivet i den nye bydel. Nu er det snart boligernes tur, og inden alt for længe, kommer der liv i Køge Nord Skovby, siger borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S).

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. februar 2022.

Masterplanen disponerer boligerne i klynger, hvor boligerne er placeret i en ring omkring et indre gårdrum. Der er adgang til boligerne fra gårdrummet, og på ydersiden af klyngerne findes private haver ud til et sammenhængende landskab. Regnvand fra tage nedsives på overfladen i de indre gårdrum i LAR-løsninger med rekreativ værdi.

Formålet med klyngerne er at skabe gårdrum, som er skærmet fra støj fra motorvej og jernbaner og fra vind, og som er friholdt for biler.

Udover boligerne gør lokalplanen også plads til en vej til boligerne og en landskabsvold, som skal skærme boligerne fra erhvervsområderne. Et af de områder, der fyldte meget i høringssvarene, var parkeringsforholdene og den reviderede udgave af lokalplanen indeholder da også en justering på parkeringsnormen fra 1 per bolig til 1,25 per bolig.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

Det forventes at byggeriet af de første boliger i Køge Nord går i gang i efteråret 2021.

Bag 2 af de projekter, der indgår i lokalplanen, som netop er vedtaget, står Plushusene i samarbejde med SLA og Sweco Architects (Årstiderne Arkitekter) og samt Casa Nord i samarbejde med Sweco Architects (Kant Arkitekter) og Thing Brandt Landskab.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri