Teknik- og Miljø udvalget skulle mandag den 19. juni 2017 tage stilling til de 2 skyskraberprojekter med tårne på mellem 190 og 330 meter. Udviklerne på de 2 særskilte projekter har fået grønt lys til at arbejde videre med planerne.

Trods en indstilling fra Teknik- og Miljøforvaltningen om, at begge forslag afvises, har et bredt flertal i Teknik- og Miljøudvalget givet tilladelse til, at der kan arbejdes videre med projekterne H.C. Andersen Adventure Tower og Great Northern på et møde den 19. juni 2017. Det skriver Politiken.

Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell mener ikke, at de 2 projekter bidrager til at skabe de billige boliger og grønne områder, som Nordhavn har brug for, mens Jakob Hougaard, der sidder i Teknik- og Miljøudvalget for Socialdemokratiet, omvendt mener, at projekterne giver mulighed for at skabe vækst og arbejdspladser i København samtidig med, at der kan skabes billige boliger.

- Vi vil fortsætte vores krav om, at 25 procent skal være almene boliger, og det er jo den mulighed, en kommune har for at lave en boligsocial indsats, når der bygges nyt. Hvis man vil have flere almene boliger i København, skal man støtte en udvikling af byen, siger han til Politiken.

Projektet Great Northern Tower omfatter et tårn på 330 meter og 112.000 kvm samt et tårn på 190 meter og 31.000 kvm. Dertil kommer en 5 etagers base på 140.000 kvm. Byggeriet skal efter planen rumme blandede funktioner i form af boliger, erhverv, hotel og detailhandel.

H.C. Andersen Adventure Tower, som udvikles af Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen i samarbejde med BIG og Züblin, omfatter et højhus på 280 meter og 99.000 kvm samt 30.000 kvm byggeri i forlystelsesparken. Dertil kommer 36.000 kvm parkering i konstruktion med 9.000 kvm i plint ved tårnet og 27.000 kvm placeret i de offentligt tilgængelige friarealer.  Der er afsat 6.000 kvm til almene boliger.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032