Projektet kommer til at koste 241 millioner. Der planlægges 4 boligtyper, som alle har 2 vinduer og en fransk altan, hvor de fleste vil være på 46,5 kvm med stue, soveværelse og bad.

Sundheds- og omsorgsudvalget i København har netop godkendt et projekt med 120 nye plejeboliger på Ruten 14 i Tingbjerg. Projektet er et led i hele udviklingsplanen for Tingbjerg, som igen i år er med på den årlige ghettoliste.

Butiksarkaderne på Ruten skal rives ned, og som en del af det nye kompleks opføres det nye plejehjem, som forventes at stå færdigt i slutningen af 2022, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

De 120 nye almene plejeboliger får alle tilknyttet fælleskøkken, spisestue og opholdsstue, og beboerne får en let adgang til udearealer som tænkes som en integreret del af bebyggelsen. Plejehjemmet bliver indrettet så beboere og foreninger i lokalområdet kan gøre brug af faciliteterne til gavn for både de ældre og livet i omkring plejehjemmet.

- Bydelen er inde i rivende positiv udvikling. Og udviklingsplanen for området omkring Ruten skal være med til at skubbe på for at gøre bydelen mere tryg og mere sammenhængende. Da mange ældre historisk set har fravalgt at flytte på plejehjem i Tingbjerg stiller det nogle særlige krav til projektet, som vi håber at kunne indfri med mere fællesskab og bedre kontakt til det omgivende samfund, udtaler stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester Klaus Mygind (SF) i en pressemeddelelsen.

SENIOR-boliger og seniorkollektiver - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 28. april 2020.

Det er Samvirkende Boligselskaber (SAB) ved KAB, der bygger det nye plejehjem til 241 millioner kr. Byggeriet skal opføres indenfor det statslige maksimumsbeløb for plejeboliger, der er 30.530 kr. per kvm boligareal inklusive energitillæg i København.

Erfaringen viser ifølge Københavns Kommunes forvaltning, at det er svært at bygge for et mindre beløb på grund af høje faglige krav, velfærdsteknologiske løsninger, gennemførelse af de politisk vedtagne principper for plejeboliger, grundkøb og miljøudgifter.

Huslejen kommer til at ligge på 1.405 kr. per kvm årligt og forbrugsudgifter vil ligge på 260 kr. per kvm årligt. Huslejen for en gennemsnitsbolig på 66 kvm er dermed 7.730 kr. om måneden inklusive forbrug, hvilket ligger på gennemsnittet for huslejen på andre sammenlignelige nye plejehjem.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen får 100 procent anvisningsret til boligerne og lejer servicearealerne af boligorganisationen, som der også indgås en aftale om drift og vedligehold med.

Dispositionsforslaget til bebyggelsen er udarbejdet i et samarbejde mellem SAB, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Innovater samt entreprenør JFP. Projektet er tegnet af ERIK Arkitekter.

Innovater og Samvirkende Boligselskaber har indgået delegeret bygherrekontrakt til 209 millioner kr. med henblik på at opføre en de almene plejeboliger med tilhørende servicearealer og dagligvarebutikker i Husum.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter