SENIORbofællesskaber - planer, investeringer og marked

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Markedet for servicerede fællesskaber med seniorboliger

Markedet for seniorboliger og seniorbofællesskaber med og uden services. Hvilke trends er der? Behov når man bor i et serviceret fællesskab? Potentiale? Hvilke typer boliger retter efterspørgslen sig efter - Leje-, eje-, almene- eller andelsboliger? Hvordan segmenterer man kundegruppen til serviceret fællesskab? Og skal et bofællesskab anlægges "bredt", så det appellerer til alle, eller skal man sigte efter mere snævre målgrupper? Kommer der et marked for drift af seniorbofællesskaber?

Peter Schnell Jensen , Senior Manager, PwC Real Estate

10.00 Seniorboliger for hvem?

Seniorboligbegrebet spænder vidt rent aldersmæssigt. Der er tale om 50+, 55+ og 60+ boliger. Hvordan sikrer man den optimale beboersammensætning og "et generationsskifte" i et bofællesskab, således at det ikke ender med, at alle beboere er 75+?

Torben Juul , Kreativ Direktør, Zeso Architects

10.25 Udvikling af det fremtidsikrede seniorbofællesskab

Hvordan griber man arbejdet an med at etablere et bofællesskab for seniorer, så det også er tidssvarende for fremtidens seniorer? Er det tid til at udfordre, at der altid skal være et fælleshus, og hvad er tidsplanerne for projekterne? Holdet med det aarhusianske arkitektfirma AART architects i spidsen er udpeget som vinder af Realdanias og Realdania By & Bygs konkurrence om udviklingen af et nyskabende seniorbofællesskab i Naturbydelen i Ringkøbing.

Anders Tyrrestrup , Partner, CIO, Arkitekt MAA, AART architects

Mia Kruse Rasmussen , AART architects

10.50 Kaffepause
11.20 Pensionsselskab udvikler nye standarder for seniorbofællesskaber

Pensionsselskabet PFA har i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut udviklet PFA Seniorboligstandard®, der giver en række konkrete anvisninger på, hvordan en god seniorbolig skal indrettes. Kravene fungerer som tilføjelser eller udvidelser til gældende bygningsreglement, og er udarbejdet med baggrund i anbefalinger fra Tænketanken – Den nye 3. alder, som blev sammensat af en række beslutningstagere, meningsdannere og organisationer. PFA har sammen med Realdania startet et pilotprojekt om et seniorboligfællesskab i Horsens, som skal høste de første konkrete erfaringer med Seniorboligstandard® og det at etablere et boligfællesskab. Derudover vil PFA i et nyt partnerskab med det engelskbaserede selskab Audley Group opføre op mod forventeligt 2.600 servicerede seniorboliger med mulighed for pleje og attraktive fællesfaciliteter i Storkøbenhavn og Aarhus. Boligerne bliver de første af slagsen herhjemme.Bliver seniorbofællesskaber et investeringsobjekt på linie med udlejningsboliger?

Jesper Brask Fischer , direktør, PFA Senior Services

11.45 Seniorboliger på andelsbasis

I Frederikssund og i Nærheden mellem Høje Taastrup og Roskilde opføres  der seniorboliger på andelsbasis. Den svenske ejendomsudvikler Bovieran står bag projektet, der har været særdeles populær i Sverige og nyder nu betydelig popularitet i Danmark. Seniorboligerne er forsynet med en 1.400 kvm stor vinterhave. Hvad skyldes konceptets popularitet? Hvilke fordele her der ved at anlægge boligerne på andelsbasis? Hvilke planer har Bovieran i Danmark?

Lars Jacobsen , Direktør, Bovieran

12.10 Seniorbofælleskaber: en antropologs perspektiv

Hvad findes der af forskellige typer seniorbofællesskaber? Hvem flytter ind og hvad kræver seniorbofællesskabet som boform og fællesskabsform af beboerne, af bygningen og af planlæggerne og boligselskaberne? Kan og hvordan kan de fysiske faciliteter understøtte sociale relationer? Hør om indretningen, indflytningen og ibrugtagningen af et af de nye danske seniorbofællesskaber: Kameliahus, som ligger på Grønttorvet i Valby, København, og som Realdania står bag.

Rikke Ulk , Direktør, antropolog, Antropologerne

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Den hastigt aldrende befolkning betyder, at der er stor efterspørgsel på seniorboliger. Den stigende interesse gælder i stor grad også seniorbofællesskaber, som vinder større og større udbredelse. Undersøgelser viser, at 80.000 overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste 5 år. Pt. står i gennemsnit 28 ældre på ventelister til hvert af de 7.000 seniorbofællesskaber, der eksisterer i Danmark i dag.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her

Afholdes 8. oktober 2020
Klokken 09.00 - 12.40
: DOCKENDOCKEN, Færgehavnsvej 35, 2150 NordhavnDe kommer også

2L

Lars-Erik Christensen
Line Thorup Schultz
Mathias Seidenfaden Busck

Amstrup & Baggesen

Claus Valsøe

Antropologerne

Nina Scheel
Rikke Ulk

Arne Elkjær A/S

Line Jespersen

BO-VEST

Carsten Bai

Bovieran

Lars Jacobsen

Cervogruppen

Morten Borup
John Jacobsen

Erhvervsmægler Næstved ApS

Jakob Duemose

Frederiksberg Ældreråd

Birgitte Franck

FREMBO

Bo Kristiansen
Pál Jauernik
Irene Charlotte Hesselberg
Per Bjørnsholm

fsb

Hans Halvorsen

Gefion Group

Bjørn Opstrup Laursen
Morten Fossum

Gl. Torv Ejendomme

Asger Brøndum

Herbo-Administration A/S

Kasper Fløe Svenningsen
Jan Herbo-Rasmussen

KAB

Jesper Birn Lindeberg

Karlsson arkitekter aps

Hedvig Karlsson

Kuben Management A/S

Anders Thanning

Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Nanna Skriver
Per Christensen

Living Development

Lars

PFA Senior Services

Jesper Brask Fischer

PwC Real Estate

Peter Schnell Jensen

Transport- og Boligministeriet

Anders Hüttel

Vallensbæk Kommune

Tine Christiansen
Connie Graul

Zeso Architects

Torben Juul

AART architects

Anders Tyrrestrup
Mia Kruse Rasmussen

Andre konferencer

Tilmeld dig her