Den 21. april 2021 slog Ballerup Centret også dørene op til deres mange butikker, som der igen er kommet liv i. Centret står nu foran åbningen af deres nye biograf, Format Biograf, der i dag, den 6. marts 2021, får lov til at åbne for første gang. Solceller udgør taget på den nye biograf, som er blevet bygget på toppen af centret, og som er en del af centrets store energirenovering.

Ballerup Centret har de seneste par år taget markante skridt mod at reducere deres energiforbrug. Centret har gennemgået en stor energirenovering i 2019, og som afslutning på projektet er der blevet etableret et solcelleanlæg, som netop er blevet sat i drift.

Centret, der har næsten 4,7 millioner besøgende om året, har fået opgraderet sit ventilationssystem og varmepumper. Derudover er der blevet etableret et nyt centralt køleanlæg og tørkøler, ligesom alle de tekniske installationer er blevet isoleret – alt sammen for at skrue ned på centrets samlede energiforbrug og sikre et grønnere aftryk.

Erhvervslejelovens nye regler og krav. Kurset afholdes d. 1. september 2021.

Kigger man op mod toppen af Ballerup Centret, vil man få øje på centrets nye solcelleanlæg, som også spiller en vigtig rolle i renoveringen af centret. Det forsyner centrets lejere med elektricitet og er med til at sikre en energibesparelse på 37 procent af bygningens oprindelige forbrug, hvilket svarer til en CO2-reduktion på 238 tons om året. Det er hvad knap 149 husstande udleder om året på varme og el.

Den nye biograf, som har fået navnet Format Biograf, har 350 pladser fordelt over 4 sale og blev bygget sidste år med den nyeste teknologi inden for lyd og lys. Der er direkte adgang til biografen fra centrets nyrenoveret indgangsparti fra Baltorpvej, som i stor stil bevidner om de kommende filmoplevelser, centret har at byde på.

Logistik og industri i e-handelens tid. Konferencen afholdes den 7. oktober 2021.

- Ballerup Centret har aldrig stået grønnere og skarpere. I Dades er vi stolte af den forvandling, som centret har undergået på halvandet år, og som er blevet realiseret i et samarbejde mellem Siemens som totalentreprenør og Newsec som bygherrerådgiver. Vi håber, at kunderne vil glæde sig over centrets nye biograf, som har været på tegnebrættet i flere år, og som er med til at styrke centrets konkurrenceposition, siger Jakob Møller, Commercial Director i Dades.

Christer Skov Thorell, Centerchef i Ballerup Centret, fremhæver nogle af de små tiltag, som også er taget i centret for at fremme den bæredygtige udvikling.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

- Der er mange ting, vi har skruet på for at mindske vores CO2-udslip. Vi har blandt andet udskiftet alle vores lyspærer til LED. Det er positivt, og de små indsatser tæller også, siger han.

Den nye biograf og centrets restauranter udendørs åbner op i dag, den 6. maj 2021, mod fremvisning af coronapas.

Centret er ejet af ejendomsselskabet Dades og administreres af Newsec.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder