Københavns Kommune har netop godkendt en ny lokalplan for erhvervsbygningerne på hjørnet af Engvej og Hedegårdsvej ved Femøren Metrostation og Amager Strandpark. Planen giver blandt andet mulighed for 8.900 kvm hotel og 11.600 kvm ungdomsboliger.

I mange år har erhvervsbygningerne på hjørnet af Engvej og Hedegårdsvej ved Femøren Metrostation ligget tomme hen. Men nu er der godt nyt for naboerne og området, idet en netop godkendt, ny lokalplan gør det muligt at udvikle området til et attraktivt og spændende byrum, som med en unik beliggenhed tæt på Amager Strandpark, Femøren, City, lufthavnen og uddannelsesinstitutioner i København vil bringe liv tilbage til stedet.

Gefion Group, som ejer bygningerne, har på baggrund af et grundigt analysearbejde fundet beliggenheden fordelagtig til et projekt, som indeholder hotel, ungdomsboliger, supermarked, daginstitution, fitness og caféliv. Området vil således på sigt tiltrække både turister, naboer og studerende. De nuværende fire erhvervsbygninger vil blive forbundet med en panoramabro med udsigt udover Kastrup Fort og Øresund, og mellem bygningerne plantes træer i grønne rektangulære plantebede, som vil bryde de langstrakte rum imellem bygningerne. Det nye byrum vil blive mere grønt og indbydende og blive en integreret del af den omkringliggende by og strand.

NB! Boligbyggeri og boligmarked på Amager. Konferencen afholdes d. 30. april 2019.

- Det bliver ganske enkelt fantastisk at se dette ældre område blive omdannet til et attraktivt og grønt byrum med spændende arkitektur til glæde for naboer, turister og studerende, og vi glæder os. Beliggenheden er helt unik, og vi ser frem til at føre vores visioner for området ud i livet med den nye lokalplan, siger Thomas Færch, der er administrerende direktør i Gefion Group.

Lokalplanen gør det muligt at ombygge tomme erhvervsbygninger ved Femøren Station til hotel på 8.900 kvm, 11.600 kvm ungdomsboliger, en 200 kvm stor café, et supermarked på 1.200 kvm, en 700 kvm stor daginstitution og fitnesscenter på 1.600 kvm. Projektet er tegnet af AI.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter