For første gang siden Øgadekvarteret i Aarhus blev etableret omkring år 1900, er området nu udvidet med en helt ny gade med eget navn og særlig personlighed - Æbeløgade. Cebra har tegnet den nye bebyggelse med 146 boliger fordelt på lejligheder og byhuse.

Øgadekvarteret i Aarhus har ifølge Cebra altid været blandt byens mest attraktive kvarterer med sine smalle gader, varierende karréer og hyggelige gårdrum. Nu er et 11.800 boligprojekt blevet føjet til kvarteret.

- Æbeløgade samler og nyfortolker alt det bedste fra Øgaderne i en chausséstensbelagt kvartersgade med træer, fortove, hyggelige haver og integrerer samtidig rekreative og klimasikrende vandelementer, forklarer stiftende partner hos Cebra, Mikkel Frost.

- Gaden fungerer som et moderne "shared space", hvor legende børn, fodgængere, cyklister og bilister er med til at sikre et levende gadebillede med plads til fællesaktiviteter og leg, uddyber han.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 10. marts 2021.

Arkitekturen nyfortolker ifølge Mikkel Frost velkendte arkitektoniske motiver fra Øgadekvarteret som eksempelvis de skrånede tage, interessante gavle, markante kviste, skråtstillede lysninger og tydelige vinduesrammer.

Botanisk Have er nærmeste nabo og spiller derfor en central rolle i Æbeløgade-projektet, hvor de attraktive grønne og blå elementer fra haven trækkes ned i gaden, op langs husenes grønne gavle og videre ind i de to gårdrum. LAR-løsninger er integreret som synlige, rekreative landskabselementer og kombineres med beplantning efter ”Vild med Vilje” princippet. Her får vegetationen lov til at gro vildt og nye arter breder sig naturligt, hvilket understøtter en rig mangfoldighed i plante- og dyrelivet.

Projektet er tegnet af Cebra med Raundahl & Moesby som totalentreprenør og Oluf Jørgensen som ingeniør, mens MBYland har stået for landskabet. Æbeløgades i alt 146 boliger fordeler sig i lejligheder og byhuse af forskellige størrelse og karakter. En bevidst blanding af boligtyper, der sikrer en mangfoldighed i beboersammensætning og som skaber grobund for et levende kvarter.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS