Netværksforeningen Byg til Vækst har succes med at sende unge uden for arbejdsmarkedet i arbejde hos en lokal bygge- eller anlægsvirksomhed. For næsten halvdelen af de unge ender det med et job eller en uddannelse.

De sidste 2 år har netværksforeningen Byg til Vækst hjulpet med at skaffe mandskab og lærlinge til store kommunale byggeprojekter på Fyn. En anden del af opgaven er også at hjælpe unge uden for arbejdsmarkedet ind i en virksomhed og på rette spor, så de kan enten fortsætte i job eller starte på en uddannelse.

Indtil videre har 161 fortrinsvis unge været i et forløb, hvor de 85 af dem enten er kommet i fast job eller er startet på en uddannelse.

NB! Odense - de store projekter. Konferencen afholdes d. 24. januar 2017.

- Mange af kandidaterne er typisk unge uden nogen tilknytning til arbejdsmarkedet eller mennesker, som har haft en del at slås med, og derfor har haft svært ved at finde fodfæste på en arbejdsplads. De får en ny chance for at få foden indenfor, og når vi følger med fra sidelinjen og hjælper sammen med jobcentret og erhvervsskolen med at løse de udfordringer, der opstår i starten, så har vi en ret stor del, som har haft held med at komme i job eller under uddannelse, siger sekretariatschef hos Byg til Vækst, Peter Rahbæk Juel.

Dansk Byggeri Fyn har fra starten været involveret i projektet, og flere medlemsvirksomheder har taget unge ind i praktik.

- Bygge- og anlægsbranchen er god til netop at give den slags unge en ny start. Kan man finde ud af at indgå i et sjak, så er der ret god sandsynlighed for, at man får fast job, gode kollegaer og en lysere fremtid, siger næstformand for Dansk Byggeri Fyn, Claus Larsen, der også er næstformand i Byg til Vækst.

NB! Odense: Ekspropriation i praksis. Konferencen afholdes d. 27. oktober 2016.

I løbet af de kommende år skal der bygges blandt andet letbane, sygehus og universitet på Fyn.

- Det er byggerier for over 35 milliarder kr., og vi kommer til at mangle faglærte med en håndværkeruddannelse, så der bliver brug for alle mand. Derfor er det kun godt, hvis vi kan få flere unge ind i netop bygge- og anlægsbranchen, siger Claus Larsen.

Netværksforeningen Byg til Vækst er ejet af de 10 fynske kommuner i fællesskab.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS