Med projektet "Naturbyen" har Middelfart Kommune i samarbejde med arkitektformaet Effekt udviklet en vision for et nyt boligkvarter.

I Naturbyen arrangeres boligerne i klynger af 15-25 huse omkring et fælles gårdrum. Hver enkelt bolig har direkte adgang til private terrasser – en beliggende mod det fælles gårdrum og en mod skovområdet. Landskabet mellem husene deles mellem beboerne og er udlagt til fællesarealer. Det fælles skovareal etableres på den jord, som ellers typisk ville udgøre øde græsplæner og parcelhushaver.

Kolding: Store projekter. Konferencen afholdes den 23. september 2021.

Middelfart Kommune har påbegyndt dialog med mulige udviklere og interessenter omkring projektet. Samtidig udstilles projektet fra maj til november som en del af EFFEKT’s bidrag til den internationale arkitekturbiennale i Venedig.

- Middelfart Kommune skal fortsat være blandt de mest progressive og nytænkende kommuner, når det kommer til at finde konkrete løsninger for at mindske vores aftryk på klimaet. Med Naturbyen hæver vi barren for fremtidens boligkvarterer, og styrker kompetencerne indenfor bæredygtigt byggeri og byplanlægning, så vi kan reducere CO2-udledningen og være en inspirator for byggerier både nationalt og internationalt, siger borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 15. september 2021.

Naturbyen skal være et internationalt demonstrationsprojekt for hvordan bæredygtig boligudvikling kan kombineres med skovrejsning, øget biodiversitet og cirkulær ressourcetænkning i det helt nye bynære kvarter.

Hvor CO2-neutralt byggeri anses som værende ”best practice” idag, går Naturbyen et skridt videre og bliver CO2-negativ. Det vil sige, at i stedet for blot at begrænse udledningen, bidrager CO2-negativt byggeri aktivt til at reducere CO2-udledningerne forbundet med opførelse.

Fredericia de store projekter. Konferencen afholdes den 26. august 2021.

Dette kan kun opnås som en kombination af CO2-lagring gennem skovrejsning, CO2-lagring i materialer (træ og biomasse) samt gennem de energifælleskaber, der etableres på tværs af boligklyngerne, som distribuerer produktionen mellem boligerne.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter