Freja Ejendomme har solgt Nuuks Plads på Nørrebro til en nystiftet ejendomsudvikler. Handlen er ubetinget og formel overdragelse sker den 23. september 2019.

Freja Ejendomme overtog Nuuks Plads i 2013, og siden har man arbejdet med at udvikle den store plads på Nørrebro, der huser Nyrops bevaringsværdige arkivbygning fra 1894 og Koppels magasinbygning fra 1963.

Frejas oprindelige projekt involverede blandt andet et højhus på 75 meter med almene ungdomsboliger, butikker og familieboliger, samt etablering af en grøn og åben plads til gavn for alle naboer og de mange brugere af den kommende Metro-station på pladsen. Den plan faldt imidlertid til jorden i efteråret 2018, da et flertal i Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg nedstemte forslaget til en ny lokalplan for Nuuks Plads.

- Vi var i Freja så småt gået i gang med udvikling af Nuuks Plads 2.0, da kontakten til 2L Projektudvikling opstår. Det lå bestemt ikke i kortene, at vi skulle sælge Nuuks Plads allerede nu, men nogle gange får man et tilbud der er så godt, at det ikke giver mening at afslå. Dertil kommer, at 2L Projektudvikling er den helt rigtige køber, og har solid erfaring med at arbejde med komplicerede og historiske ejendomme som der også findes på Nuuks Plads. Nu har vi solgt pladsen ubetinget til Nuuks Plads A/S under 2L Projektudvikling og det er både Freja og 2L Projektudvikling meget glade for, siger Carsten Rasmussen, direktør i Freja Ejendomme.

NB! Co-working: Kontorhoteller og kontorfællesskaber. Konferencen afholdes d. 4. december 2019.

2L har en fornem historik med at løfte komplicerede projekter med arkitektonisk kvalitet og en forståelse for gamle bygningers kulturelle og historiske værdier, og det er med udgangspunkt i denne erfaring, at selskabet har taget Nuuks Plads under deres kyndige vinger.

- Når vi vælger at købe Nuuks Plads skyldes det, at vi mener Nuuks Plads og Nyrops smukke arkivbygning rummer et enormt potentiale. Vi tror på, at Nuuks Plads med tiden bliver et centralt knudepunkt både for de lokale borgere og for de mange nye borgere der kommer til området når Metro-stationen åbner, siger Mathias Busck, ledende partner i 2L Projektudvikling.

- Vi skal først nu i gang med at ideudvikle og analysere hvad fremtiden kan bringe for Nuuks Plads, men det er helt sikkert, at det bliver noget vi kan være stolte over og som giver noget tilbage til byen. Nuuks Plads har nogle helt særlige lokale kvaliteter og skal ikke være en stangvare. Vi er utrolig glade og stolte over den tillid Freja ejendomme nu har vist os, og vi er meget spændte på at komme i gang og påbegynde lokalplan-arbejdet med Københavns Kommune, supplerer Lars-Erik Houmann Christensen, partner i 2L Holding, som er hovedaktionær i 2L Projektudvikling.

2L Projektudvikling er et nystiftet ejendomsudviklingsselskab stiftet af 4 partnere. 2 nye partnere, Line Thorup Schultz og Mathias Seidenfaden Busck samt de 2 oprindelige partnere i 2L Holding, Lau Kristensen og Lars-Erik Houmann Christensen. Line Thorup Schultz er uddannet arkitekt, har en Master i Strategisk Byplanlægning og mangeårig erfaring fra arkitekt- og ejendomsbranchen. Mathias Seidenfaden Busck er uddannet jurist og MBA og kommer fra Blackrock hvor han var Head of Real Estate for Norden.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

- Vores værdigrundlag i 2L Projektudvikling, bygger på en robust tilgang til ejendomsudvikling. Vi understøtter og udvikler det bebyggede miljø med blik for det samfund og den kontekst vi arbejder i. Det vi udvikler er også noget vi kan være tilfredse med om mange år. Det er derfor vores holdning, at bygninger skal være tilpasningsdygtige og økonomiske robuste og skabe varig værdi for de mennesker og det samfund de er en del af, siger Mathias Seidenfaden Busck.

2L Holding har siden 1998 udviklet en række ejendomme inden for såvel bolig som erhverv. En del af disse ejendomme er beholdt i egen portefølje, som yderligere er suppleret med tilkøbte ejendomme. Alle ejendomme er præget af gode beliggenheder og gode solide lejere. Blandt tidligere projekter tæller blandt andet Masteskurene, Torpedohallen og Kedelsmedien på Holmen. 2L Holding blev grundlagt af partnerne Lars-Erik Houmann Christensen og Lau Kristensen som kender hinanden fra studietiden, hvor de studerede på New York Universitys MBA-program.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder