Gigthospitalet er oprindelig opført som Kurhotel i 1883 og har siden 1956 fungeret som et privatdrevet gigthospital. Det blev sat til salg for 12 millioner kr., og nu er en ny ejer fundet.

Freja Ejendomme har solgt det tidligere gigthospital i Graasten til Grønnely. Den godt 5.000 kvm store hovedbygning med udsigt over vandet og lystbådehavnen er opført i 1883 som kurhotel. Med årene er der foretaget om- og tilbygninger til den unikke ejendom, der har en grund på 8.700 kvm.

Ejendommen har fra 1956 til 2019 fungeret som gigthospital. For 2 år siden flyttede gigthospitalet til nye faciliteter, og derfor overtog Freja Ejendomme den historiske ejendom fra Region Syddanmark.

- Vi er meget stolte over at være den nye ejer af den her smukke ejendom i Graasten. For os er det helt særligt at overtage et sted med så meget historik og atmosfære. Vi glæder os til at gå i gang med projektet, siger Peder Blak, administrerende direktør hos Grønnely.

ESBJERG: De store projekter. Konferencen afholdes den 13. januar 2022.

- Vi vil omdanne de eksisterende bygninger til eksklusive og moderne seniorboliger med respekt for ejendommen og historikken. Vi bevarer naturligvis alle bygninger og renoverer indvendigt med det formål at præsentere nogle af Graastens bedste seniorboliger med den smukkeste placering og bedste udsigt i hele byen, siger Peder Blak.

Ejendommen strækker sig over 2 matrikler, der samlet er offentligt vurderet til 30,6 millioner kr., hvoraf grundværdien udgør godt 700.000 kr.

Bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely er stiftet i 2001. Grønnely har fokus på etableringen af boliger til børnefamilier og seniorer uden for storbyen. Grønnely står derfor allerede bag større projekter i Nykøbing Falster, Gilleleje, Ejby og Sønderborg.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter