Freja Ejendomme har netop solgt 4 byggefelter til 5E Byg i Cortex Park i Odense. 5E Byg flytter desuden eget domicil med til Cortex Park.

Siden Freja Ejendomme påbegyndte byggemodningen af det 180.000 kvm store Cortex Park for 10 år siden, har man solgt 115.000 kvm fordelt på 15 byggefelter. Med det nye salg af 4 byggefelter til 5E Byg, er der ikke flere byggefelter tilbage til privatboliger og kun 7 tilbage til erhverv i Cortex Park.

5E Byg planlægger at opføre studie- og familieboliger på 3 af byggefelterne. Det sidste skal efter planen rumme et 5 etagers parkeringshus med 400 parkeringspladser og med 4 etagers erhverv ovenpå. 5E Byg får også selv adresse her, da de planlægger at flytte eget domicil til den kommende bygning.

- I Cortex Park har vi tilbage i 2018 afleveret et større boligbyggeri for HC Odense og efterfølgende, i et delegeret samarbejde, udført boliger for Kristiansdal boligselskab. Vi har derfor et godt kendskab til området og har i perioden fulgt lokalplanudviklingen med stor interesse. Her blev tanken om placering af vort nye domicil født – et oplagt valg; tæt på motorvej og med letbaneforbindelse til banegården. Da vi erfarede, at Freja påbegyndte modningen af området, her fra januar, sprang vi straks til som køber. Vi ville jo nødig forspilde chancen for at fejre 15-års jubilæum i nyt firmadomicil i Cortex Park, siger Torben Nielsen, der er teknisk direktør for 5E Byg.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

Ifølge planerne vil Cortex Park være fuldt udbygget omkring 2030 og det forventes da at indeholde 200.000 kvm fordelt på 70 procent erhverv - herunder hotel, og 30 procent boliger - herunder private boliger, almene boliger og kollegieboliger. Det forventes, at der bliver skabt 6.000 permanente arbejdspladser i Cortex Park.

Cortex Park er en del af Campus Odense - et af Europas mest ambitiøse områder for vækst og udvikling inden for robotteknologi, sundheds- og velfærdsinnovation. I Campus Odense finder man desuden også Syddansk Universitet, Forskerparken, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og fra 2022 det nye Odense Universitetshospital (OUH). Fra 2021 kan man desuden tage Odense Letbane til området.

- Jeg er rigtig glad for at kunne byde 5E Byg velkommen til Cortex Park. Det er et af vores største projekter uden for hovedstadsområdet, og vi oplever hele tiden stor interesse for det her ambitiøse område, som er i konstant udvikling. Jeg ser rigtig meget frem til at følge 5E Byg og deres projekt, siger Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme.

5E Byg blev etableret i 2007 af Per Jørgensen, Torben Nielsen, Morten Vibæk, Allan Østergaard og Kresten Andreasen. I dag er ejerkredsen udvidet til 10 personer og virksomheden beskæftiger 65 medarbejdere. Entreprenørkoncernen har i øjeblikket travlt med byggeriet af KAB-Huset i København samt 2 større domiciler i Nordhavnen. Virksomhedens sygehusbyggerierne tæller Sygehus Sønderjylland, del af Rigshospitalet samt 4 igangværende byggerier på nyt OUH, herunder Sterilcentral og Diabetescenter. 5E Byg har i 2020 omsat på den gode side af 1 milliard kr. og indeværende år samt de følgende forventes at bringe en betydelig vækst på top- og bundlinje.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS