Mineralvandsfabrikken i Carlsberg Byen omdannes nu til 20 boliger i 2 plan. Dorte Mandrup står for omdannelsen af den fredede bygning, der oprindeligt er tegnet af arkitekt Carl Harild.

I slutningen af 2020 vil de 20 boliger i Mineralvandsfabrikken allerede være klar til indflytning i slutningen af året. Bygningen, der har huset dansehallerne, indrettes med både boliger, erhverv og café.

Den 6 etager høje lagerbygning fra 1927 er fredet og bliver ifølge Carlsberg Byen P/S nænsomt restaurereret med stor respekt for historien. For eksempel er bygningens oprindelige søjler og bjælker bevaret hele vejen op til boligerne øverst oppe, der placeres øverst i bygningen.

VESTERBRO: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. november 2020.

- Det interessante ved Carlsberg Byen er, at der er blevet lagt stor vægt på kunst og arkitektur - og det er jo ret usædvanligt i et fabriksområde. Når man går en tur i området, går man blandt bygninger, der har en utrolig høj kvalitet og arkitektonisk overskud. Som arkitekt er det et ret fantastisk udgangspunkt og ikke mindst reference, når man skal tilføre noget nyt, siger Dorte Mandrup, som har fundet inspiration fra Pierre Chareau, der står bag det kendte byggeri i Paris, Maison De Verre, fra slutningen af 1920'erne.

Salget af boligerne skydes i gang den 13. april.

Frem mod 2024 bliver bryggerigrunden mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg forvandlet til et nyt bykvarter med 3.100 boliger samt butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner.

 


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked