Det ville koste 6,35 millioner kr. at restaurere et 400 år gammelt hus på Kullinggade i Svendborg, og nu har ejeren, Living Development, revet bygningen ned.

Huset på Kullinggade 6a i Svendbog har gennem en årrække været i forfald, og nu er det blevet revet ned. Nedrivningen skal ses i lyset af en vurdering fra Living Development af, at det ville være en håbløs opgave at renovere huset.

Det vandt i første omgang ikke genklang hos hverken Det Særlige Bygningssyn eller Kulturarvsstyrelsen, som nu er lagt under Kulturstyrelsen. Svendborg Museum påpegede, at ejeren har forsømt at vedligeholde huset gennem flere år, men i sidste ende endte det alligevel med en nedrivning.

Living Development har nu hyret C&W Arkitekter til at genopbygge det 108 kvm store hus, og det forventes ikke, at byggeriet vil strække sig over en lang periode.

- Indtil næste sommer, oplyser direktør i Living Development, Lars Klitgård, som tidligere overfor Kulturstyrelsen har givet udtryk for, at at loftshøjden i huset er uegnet til anvendelse.

NB! Byudvikling for 30 milliarder i Odense. Konferencen afholdes d. 26. august 2015.

Bygningen genopbygges dog 1:1 med de samme dimensioner og skal efter planen anvendes til bolig, når den står klar i 2016.

I første omgang var det anslået, at det ville koste 4 millioner kr. at redde Svendborgs næstældste hus, men efter en udbudsrunde i efteråret landede prisen på 6,35 millioner kr. Det fik i februar 2015 Kulturstyrelsen til at hæve sit tilskud fra 1,4 millioner kr. til 2,4 millioner kr. I stedet genopbygges huset nu for 5 millioner kr.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS